Haberler

Erdemli'de 30 Ağustos güreşleri ilgi gördü

Güncelleme:

Bu yıl 33.sü düzenlenen Erdemli Zafer Bayramı güreşleri, her sene olduğu gibi bu yıl da Hacıalanı mahallesinde gerçekleştirildi.

Erdemli Belediyesince düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Ağustos ayı, zafer ayı" vurgusu yaptı.

Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 33.sü düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı ve geleneksel güreşleri bu yıl da Hacıalanı'nda gerçekleştirildi. Son günlerde artan terör olayları sebebi ile kutlamaların bu yıl eğlence bölümü iptal edilirken, sabah başlayan güreş etkinlikleri akşama kadar sürdü. Vatandaşların tam manada güreşe doydukları etkinlik kıran kırana güreşlere sahne oldu.

Gün boyu süren etkinlikler ile ilgili olarak ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu yıl 30 Ağustos etkinliklerini aziz şehitlerin hatıralarını incitmemek adına eğlence bölümünü iptal ettiklerini dile getirdi. Öte yandan bu geleneği sürdürmek ve Türk milletinin dimdik ayakta olduğunu dosta düşmana göstermek için güreş etkinliklerini sürdürdüklerini kaydeden Tollu, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BAŞKAN TOLLU: "ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINA HÜRMET EDİYORUZ"

"Bıkmadan usanmadan gün boyunca bu mekanı şereflendirme nezaketi gösterdiniz. Bu da gösteriyor ki, bizim milletimiz bizim insanımız örfüne, adetine, geleneğine bağlıdır. Bu durum inşallah kıyamete kadar sürecek. Bu yüce millet, bu asil millet, bu büyük millet, mazlumların umudu olan bu millet bizi biz yapan değerlerimizle dünyaya nizam vermeye, dünyaya nam salmaya devam edecek. Bu milletin sırtını yere getirecek hiçbir güç yoktur. Çünkü bu milletin amacı Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bizim amacımız da sizlerin duasına nail olabilmektir. Bu yıl 30 Ağustos kutlamalarında bazı kısıtlamalara gittik. Malumunuz artan terör olayları neticesinde özellikle doğu ve güneydoğu bölgemizde yüzlerce şehit verdik. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde millet olarak dik durarak ülkemize sahip çıkarken şehit olan vatandaşlarımız var. Bu şehitlerimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Bu vatanda özgürce yaşıyorsak bunu önce Cenabı Allah'a sonra şehitlerimize borçluyuz. Bizde onlara layık olabilmek için bıkmadan usanmadan 7-24 çalışmalıyız. Unutmayınız; bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu vesileyle başta güreşçilerimizin aileleri olmak üzere bu programa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Başkan Tollu'dan sonra söz alan 21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Yalçın kaya ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Yalçın Kaya, konuşmasında bu ülkenin birliği ve dirliği için milletçe kenetlendiklerini ve tüm dosta ve düşmana gösterdiklerini söyledi. Bu birlik ve beraberliğin sürdüğü sürece bu ülkeyi kimsenin yıkamayacağının altını çizen Kaya, şöyle devam etti:

ESKİ VEKİL KAYA: "BAYRAK İNMEYECEK; EZAN SUSMAYACAK"

"Gençliğinde güreş tutmuş biri olarak sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Bizlere bu güreşleri izlettiren başta Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu'yu, değerli meclis üyelerini ve çok saygıdeğer halkımızı saygı sevgi ve minnetle selamlıyorum. Bu er meydanına çıkan tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir araya geldiğimiz bu meydandan Türk ve İslam düşmanlarına gelin hep beraber bir mesaj verelim. Atalarımızdan devraldığımız bu memleketi böldürtmeyeceğiz bu ezanı susturmayacağız. "

Konuşmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren güreşçilere madalya ve kupaları protokol tarafından verildi. Eski milli güreşçi Mustafa Ünal tarafından yönetilen güreşlerin yaşatılması noktasında vatandaşlar da belediye başkanı Mükerrem Tollu'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Yalçın Kaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title