Haberler

Engelli Öğrenciye Saldıran Öğretmenden Skandal Savunma: Kazayla Oldu

Güncelleme:

Büyükçekmece'de devlet okulunda eğitim gören doğuştan zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından şiddete uğradı. Öğrenciye cetvel fırlatan öğretmen ise "Kazayla oldu" diyerek özür diledi.

Büyükçekmece'de bulunan bir devlet okulunda özel eğitim gören 11 yaşındaki doğuştan zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından şiddete uğradı. Çocuğun kafasına cetvel fırlattığı öne sürülen öğretmen ise "Kazayla oldu" diyerek aileden özür diledi.

"SİNİRLENDİM FIRLATTIM"

Olay Büyükçekmece'de bulunan Batıköy Memurdan Armağan Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 11 yaşındaki, doğuştan zihinsel engelli Muhammet Emin Çakır, ders esnasındayken öğretmeni Mehmet Sut'un fırlarmış olduğu cetvel ile hafif şekilde başından yaralandı. Oğlunun başına gelenleri okuldaki veli toplantısına giden anne Hatice Çakır, öğretmenin toplantıda "Ben cetvel attım, Muhammet Emin'in kafasına geldi, kaza ile oldu, sinirlendim fırlattım bir daha olmaz." demesi üzerine öğrendi.

Anne Hatice Çakır, bunun üzerine çocuğunun yanına gittiğinde çocuğunun ağladığını ve sınıfta bulunan diğer çocukların "Öğretmen bize de vuruyor" dediğini ileri sürdü. Okul müdürüne şikayette bulunmasının ardından çocuğu Muhammet Emin'e darp raporu alıp Emniyette de şikayette bulunan anne Hatice Çakır, sürecin devam ettiğini ve öğretmenin gereken cezayı almadan olayın peşini bırakmayacağını belirtti.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN HEPSİ MAZLUM, HEPSİ ENGELLİ"

Oğlunun başına gelenleri okuldaki veli toplantısı esnasında öğrenen Hatice Çakır, "'Öğretmen ben cetvel fırlattım ve Muhammet Emin'in kafasına geldi kaza ile oldu.' dedi. Ben çok üzülüp üsteledikten sonra ise, 'Bir daha olmaz, sinirlendim de fırlattım.' diyerek özür diledi. Sonra ben çocuğumu görmeye gittim, öğretmen söyleyene kadar durumdan haberdar değildim. Çocuğum beni görünce ağlamaya başladı, onu öyle görünce ben de duygulandım. Bizim çocuklarımızın hepsi mazlum, hepsi engelli. Sonrasında müdüre gittim şikayette bulundum." dedi.

"ÖĞRETMEN BANA DA VURUYORU, BANA DA VURUYOR"

Okuldan çıkmadan önce oğlunun çantasını almak için sınıfa çıktığını ifade eden Hatice Çakır sınıfta bulunan diğer çocukların da öğretmen tarafından şiddete uğradığını öğrendiğini söyledi. Sınıftaki çocuklarla arasında geçen konuşmayı anlatan Çakır, "Çocukların hepsi beni görünce, 'öğretmen bana da vuruyor, bana da vuruyor' demeye başladı, ben çok kötü oldum. Sonrasında eşimi aradım ve durumu bildirdim. Gidip darp raporu aldık ve Emniyette 147'ye şikayet başvurusunda bulunduk, süreç bu şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"OLAYDAN SONRA OĞLUMU OKULA GÖNDEREMEDİM"

Çocuğunun travma yaşadığını dile getiren Hatice Çakır, darp olayının nasıl yaşandığına dair çeşitli söylentilerin olduğunu belirtti. Bazı öğrencilerin öğretmenin cetvel fırlattığını bazılarının da sazla kafasına vurduğunu öne sürdüğünü söyledi. Sınıfta o an yaşananlara dair net bir bilgi verilmediğini sözlerine ekleyen Çakır, "Bu şekilde söylentiler var. Kapılar ardında, karı koca aynı sınıftalar neler yaşandığını bilmiyoruz. Şu an çok tereddütlerim var, çocuklarımız bir travma yaşadılar. Hepsi korkuyor, okula gitmek istemiyor. Bende oğlumu o olaydan sonra okula yollamadım, korkuyoruz" diye konuştu.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Çakır ayrıca öğretmenin, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma kapsamında yalan ifade verdiğini de söyledi. Öğretmenin ifadesinde yer alan özür dileme ve ailenin bu özrü kabul etmesi sonucu olayın kapandığını öğrendiğinde şoke olan Hatice Çakır konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Şikayetçi olduktan sonra Milli Eğitimden bana dönüş yapıldı, olayın sonuçlandığıyla ilgili bir mesaj geldi. Ben tekrar onlara dönüş yaptığımda, öğretmenin ifadesinin alındığını, kaza olduğunu özür dilediğini ve ifadesinde benimde önemli değil dediğimi söylemiş, konuda bu şekilde kapatılmış. Bunları duyunca ben çok sinirlendim, bu sonucu kabul etmediğimi ve tekrar bir şikayette bulunmak istediğimi söyledim. Tekrar bir şikayet oluşturuldu ve şimdi İlçe Milli Eğitim Müdüründen edindiğim bilgiye göre soruşturma devam ediyor" dedi.

"ŞİKAYET EDİYORSUNUZ AMA BİR SONUÇ ÇIKMAZ"

Öğretmenin tavrının kendini rahatsız ettiğini belirten Hatice Çakır, "Sanki çocuk yolda yürürken takılıp düşmüş gibi anlattı bize ve bu durum beni çok rahatsız etti. Ben halinden tavrından hiç üzgün olduğunu hissetmedim. Ben müdürün kapısında beklerden cetveli fırlatan öğretmenin eşi geldi yanıma ve neden böyle yapıyorsunuz, biz özür diledik diyerek bana çıkıştı. Yukarıya velilerin yanına çıktığında ise sizler böyle şikayet ediyorsunuz ama bundan bir sonuç çıkmaz, boşuna uğraşmayın gibi sözler söylemiş." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili yasal soruşturma devam ettiği için Batıköy Memurdan Armağan Ortaokulu yöneticilerinden şiddet konusuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Milli Eğitim Müdürlüğü Hatice Çakır Büyükçekmece 3.Sayfa Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title