Haberler

Engelleri Aşıp Milli Takıma Çağrıldı

Samsun'da çorap dokuyarak geçimini sağlayan ve yıllar önce geçirdiği kaza sonrası engelli olarak hayatını sürdüren Mustafa Tuncel, atıcılık sporunda gerçekleştirdiği başarılar neticesinde milli takım kampına çağrıldı.

Samsun'da çorap dokuyarak geçimini sağlayan ve yıllar önce geçirdiği kaza sonrası engelli olarak hayatını sürdüren Mustafa Tuncel, atıcılık sporunda gerçekleştirdiği başarılar neticesinde milli takım kampına çağrıldı.

Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan 45 yaşındaki Mustafa Tuncel, kazadan sonra işleriyle ilgilenemeyince iflas edip işini kaybetti. Maddi sıkıntıları beraberinde getiren bir hayatla karşı karşıya kalan Mustafa Tuncel, hayata tutunabilmek için çorap dokumaya başladı. Çorap dokuyarak sigortasını 7 yıl daha ödeyip emekli olan Mustafa Tuncel, emekli olmasına rağmen bu zamana kadar çorap dokumaya devam etti. Kendi elleriyle dokuduğu çorapları pazarlarda tezgah açıp satan Tuncel, bir yandan da farklı spor dallarıyla uğraştı. Tekerlekli sandalyede olmasına karşın hayata sımsıkı sarılan Tuncel, badminton ve atıcılık sporlarında aldığı başarılarıyla dikkat çekti. Badmintonda Türkiye üçüncüsü olan ve 4 yıldır atıcılık sporu ile uğraşan Mustafa Tuncel, atıcılıkta Türkiye birincisi olmasının ardından, milli takım kampına çağrıldı.

"MİLLİ OLUP ÜLKEMİ TEMSİL EDECEĞİM"

2013 yılı içerisinde atıcılık yarışmalarında dereceye girerek Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Tuncel, "Atıcılık sporuna 4 yıl önce başladım. Şu anda da inşallah milli olup ülkemi temsil edeceğim. Bu kadar işlerle uğraşmak kolay değil. Bunlar maddiyat, zaman isteyen şeyler. Bir de engelli olduğumuz için her yere çıkamıyoruz, gidemiyoruz. Bu da işin zor tarafı oluyor. Yine Gençlik Spor Müdürlüğümüz olsun, hocalarımız olsun bizlerle ilgileniyorlar. Buraya kadar gelip derece almamızın en büyük payı onlardadır. Ben buraya her gün 15 km uzaklıktan gelip en az 3 saat idman yapıyorum. Atıcılık güzel bir spor. Tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Yalnız güzel olduğu kadar zor, emek ve sabır isteyen bir spor. Bu yüzden en azından bir kişi 3 senede yetişebiliyor. Yani çalışmayınca hiç bir şey olmuyor. Başaracağıma inanıyorum. Kampa hocam Turgay Saat ile beraber gideceğiz. 15 gün kampta kalacağız. Oradaki hocalarımızdan da bir şeyler kazanıp, kendimi daha da ilerleteceğimi düşünüyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Tuncel Türkiye Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title