Haberler

Yan yatan bina, Bakan Kurum yanından geçtiği sırada sallandı

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da deprem bölgesinde yıkılan binaları incelemelerinde bulundu. Kurum, yıkılan binaların birinin yanından geçtiği sırada yan yatmış bina sallandı. Bakan ve incelemeleri sürdüren ekipler binanın yanından uzaklaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Sürsürü mahallesinde çöken bir binanın altında kalan 6 kişinin kurtarılması için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Kurum, yıkılan binaların birinin yanından geçtiği sırada yan yatmış bina sallandı.

BÖLGEDEN UZAKLAŞTI

Bunun üzerine Bakan ve hasar tespit çalışmaları yapan ekipler hızlıca binanın yanından uzaklaştı. Bakan Kurum daha sonra bölgeden ayrıldı.

OLAY YERİNDEN BİLGİ VERDİ

Elazığ'da meydana gelen 6,8'lik deprem, 35 vatandaşımızın hayatına mal olurken bin 700'ü aşkın vatandaşımızın da yaralanmasına sebep oldu. Depremle ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ederken Murat Kurum, yıkılan binaların incelendiği alandan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"YENİ KONUTLAR YAPILACAK"

Kurum, "Enkaz kaldırma çalışmalarımız sona erdi. Arama kurtarma sonuçlandı. Enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ederken AFAD sahada olacak. Bakanlığımızın tüm ekipleri riskli görülen binaların tespitini yapıyorlar. Riskli gördüğümüz ne kadar bina varsa yıkımlarını gerçekleştireceğiz. Yerine yeni sağlam konutlar yapacağız" dedi.

"ZEMİN+3'Ü GEÇMEYECEK BİNALAR YAPILACAK"

Yeni yapılacak konutların müjdesini veren Kurum, "Yeni bir rezerv alanda, Elazığ'ımıza uygun, zemin+3'ü geçmeyecek güzel bir proje gerçekleştireceğiz. Burada 1400 konutluk yerimizin projelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Mustafapaşa'da 500 konutluk bir bölgenin hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Vatandaşlarımıza da bu süreçte hem kira hem de taşınma yardımı yapacağız. Onların mağduriyetlerini en aza indireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title