Haberler

Ekrem Hakkı Ayverdi, Sergiyle Anılacak

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Osmanlı sanatı araştırmaları ve mimarlık tarihi içinde önemli yeri olan Ayverdi'yi, Baha Tanman küratörlüğünde hazırlanan sergiyle anacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Osmanlı sanatı araştırmaları ve mimarlık tarihi içinde farklı bir yeri olan Ekrem Hakkı Ayverdi'yi, meslek hayatı ve eşsiz koleksiyonuyla, ölümünün 30'uncu yılında "Ekrem Hakkı Ayverdi, Mimarlık Tarihçisi, Restoratör, Koleksiyoner" sergisiyle anacak.

Enstitüden yapılan yazılı açıklamaya göre, M. Baha Tanman küratörlüğünde hazırlanan sergi, yarından itibaren 14 Mart 2015'e kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonunda olacak.

Sergi, geç Osmanlı ve erken Cumhuriyet İstanbulu'nda yetişen, mühendis-mimar, restoratör, mimarlık tarihçisi kimliğinin yanı sıra Osmanlı sanatına bağlı bir koleksiyoner olan, yaşadığı dönemde değişmeye başlayan kültür ortamında eski itibarını yitiren eserlerin en seçkinlerini koleksiyonunda bir araya getiren ve koruyan Ekrem Hakkı Ayverdi'nin geniş kitlelerle buluşmasını planlıyor.

Enstitü, Ayverdi'nin restorasyon projelerinden koleksiyonundaki hat sanatı örneklerine, tekkelerde üretilen eserler, tablolar, işlemelerden, çini, seramik ve cam objelere uzanan örneklerin yer aldığı özenli bir seçkiyle hazırlanan sergi ve kapsamlı kataloğu ile bir döneme ışık tutmayı amaçlıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ekrem Hakkı Ayverdi Baha Tanman İnan Kıraç İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title