Haberler

Otomotiv Devleri Türkiye'yi Üs Tuttu

Yılda 2 Milyar Euro Ciro Elde Eden Almanya Merkezli Karmann, Türkiye'de İşbirliği Fırsatlarını Değerlendiriyor.

Son katılan yılda 2 milyar euro ciro elde eden Almanya merkezli KARMANN, Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ni (TAYSAD) ziyaret ederek Türkiye'de işbirliği fırsatlarını değerlendirdi.

TAYSAD üyesi 14 firma ile 4 gün süren görüşmeler gerçekleştiren KARMANN yöneticileri, yeni projeleri için kendilerine hizmet edebilecek güvenilir kalitede tedarikçi firmalarla işbirliği yapmaya hazırlanıyor.

TAYSAD, Türkiye'den satın alma cirosu düşük olan küresel firmalarla işbirliğine girerek ülkemizdeki fırsatlardan daha fazla yararlanabilmelerine olanak sağlamak için girişimlerini sürdürüyor. TAYSAD, yeni projelerde kendilerine hizmet edebilecek güvenilir kalitede tedarikçiler arayan KARMANN'ın üst düzey yöneticilerini ağırlayarak işbirliği ortamlarını değerlendiriyor. Elektrik-elektronik, plastik, cam, alüminyum enjeksiyon, dövme ve sac şekillendirme alanında üretim yapan 14 TAYSAD üyesi ile de birebir görüşmeler gerçekleştiren KARMANN üst düzey yöneticileri, ayrıca Bursa ve Kocaeli'nde de 7 fabrikada incelemelerde bulundu.

KARMANN'ın satın alma, kalite, ürün ile tedarikçi geliştirme bölüm yöneticilerinin katıldığı ve 4 gün süren görüşmeler sonrasında yapılan değerlendirmede, TAYSAD üyesi tedarikçilerin kaliteleri ile vizyonlarının beklentilerinin üzerinde olduğu ifade edildi. Yan sanayi firmalarının özellikle tasarım kabiliyetine ve referanslarına dikkat eden KARMANN yöneticileri, görüştükleri TAYSAD üyelerinden kısa sürede fiyat teklifi talep edeceklerini ve uzun vadeli işbirliğinin temelinin atılacağını bildirdiler.

MERCEDES, AUDİ, WOLKSVAGEN'E ÜRETİM YAPIYOR Almanya'da 1901 yılında Osnabrück'de kurulan KARMANN, üstü açılır araç üretimi, açılır tavan sistemi üretimi, ana sanayi firmalarının montaj hatlarındaki üretim teknolojilerinin geliştirilmesi ve mühendislik alanlarında faaliyet gösteriyor. Firma yılda 40 bin adetlik, aralarında Audi A4, Mercedes SLK, Chrysler Coupe, Volkswagen Beetle gibi modellerin yer aldığı üstü açılır araç üretimi de yapıyor. Dünya genelinde 600 mühendis ve toplam 6 bin çalışanı bulunan firmanın, ayrıca Kuzey Amerika, Meksika, Portekiz, Brezilya ve Japonya'da merkezleri yer alıyor. KARMANN'ın yıllık satın alma cirosu 500 milyon euroyu, toplam cirosu ise 2 milyar euroyu buluyor.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı! Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan ceset kimin, neden öldürüldü? Galatasaray kaç kere şampiyon oldu? 2023-24 sezonunda GS kaçıncı şampiyonluğunu yaşadı? Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'dan ayrılıyor mu, gidiyor mu? Ayrılabileceği iddiaları güçlendi İsmail Kartal istifa mı etti? İsmail Kartal kovuldu mu? #129300
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title