Haberler

Kobider Başkanı Özgenç: "Yüksek Faizden Beslenmek Köle Zihniyetidir"

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur.

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, "Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur. Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir" dedi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri olan faizin yüksek oluşudur. Yüksek faizden beslenmek köle zihniyetidir" dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KOBİDER olarak çok teşekkür ediyoruz"

"Türkiye ekonomisinin en önemli etkenlerinden birisinin faizin yüksek oluşudur" diyen Özgenç, "Gelişmiş dünya ülkelerinde faiz düşükken Türkiye'de yüksek olmasının nedeni nedir? Örneğin ABD, İngiltere, Euro Bölgesi ve Japonya gibi kalkınmış ülkeler faizi düşürürken Türkiye'de niçin hala yüksek faiz uygulamak zorunda bulunuluyor? Faiz lobisi yıllarca milletin alın terini sömürdü. Bu bağlamda ülkemizde yüksek faizin bir sömürü aracı olarak kullanıldığı net bir şekilde belli olmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOBB'un 73'üncü Olağan Genel Kurulunda, yüksek faiz ve bankacıların üreticiye karşı tutumunu eleştirmesine katılıyoruz. Çünkü Bankaların tutumunun adil olmadığını ifade eden Erdoğan "Yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kar amaçlı bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir faiz mantığı var"'Ben bu kredi faizini uygun şartlarda veriyim de ülkem de kazansın, ben de kazanayım'anlayışı yok. Bakıyorsunuz karınca yazısıyla sözleşmeler var ya, o krediye mahkum olan girişimci geliyor altına imza atıyor, içinde ne var ne yok bundan haberi yok. Geri çağırma olduğu zaman eli mahkum, elinde ne var ne yok vermek durumunda kalıyor. Bu anlayış adil bir anlayış değil. Bunun da çözülmesi şart, Allah'ın izni ile bunu da çözeceğiz." demesinde son derece haklıdır. Kredi faizlerinin yüksekliği noktasında her yerde yüksek faizden şikayet olduğunu belirten, bunu her daim dillendiren, bir nevi iş dünyasına tercüman olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a biz KOBİDER olarak çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Nurettin Özgenç Erdoğan Yüksek Türkiye Ekonomi Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ 2024 #128226 Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekli bayram ikramiyesi hangi tarihte yatacak? LGS ne zaman? 2024 LGS giriş belgesi sorgulama! LGS konuları neler? Kırmızı Bülten ne demek, hangi suçlar için çıkarılır? İnterpol Kırmızı Bülten nedir, hangi ülkelerde geçerlidir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 23 MAYIS | Baraj doluluk oranı nedir? İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç? Olympiakos UEFA Kupası var mı? Olympiakos kaç kupası var? Bugün halka arz var mı? 23 Mayıs bugün hangi halka arzlar var? İşte halka arz olacak şirketlerin listesi! Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten mi çıkartıldı? Eylem Tok ve oğlu tutuklanacak mı? Metin Akdülger neden Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı? Metin Akdülger kimle kavga etti, ne oldu? Sosyal medya ihbar hattı ne? Sosyal medya ihbar hattı açıldı mı? Stres saçları beyazlatır mı? Aniden saç beyazlaması neden olur? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 23 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! SURVİVOR İKİNCİ ELEME ADAYI KİM? Survivor 2024 All Star'da 2. gitme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? 6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title