Haberler

Gençler 'Hayal' Dokudu, Tekstilde Hedef 50 Milyar Dolara Çıktı

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İthib) Tarafından Bu Yıl 4'üncüsü Düzenlenen Kumaş Tasarım Yarışması Ödülleri, Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus'da Düzenlenen Gecede Sahiplerini Buldu.

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kumaş Tasarım Yarışması ödülleri, Four Seasons Hotel İstanbul Bosphorus’da düzenlenen gecede sahiplerini buldu.

Törenin açılışında konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, geçen yıla göre ihracatı yüzde 17 artış gösteren tekstil sektörünün, yıl sonunda ilk kez 10 milyar dolarlık kritik ihracat eşiğine geleceğini söyledi. Bakan Tüzmen, "Cumhuriyetimizin 100. yılında tekstil ihracatımız yaklaşık 50 milyar dolar olacak" dedi.

Sürdürülebilir ihracat

Yarışmalara katılarak tekstil tasarımlarıyla Türkiye’yi yüksek fiyat-yüksek kalite eksenine taşıyacak ve ihracatını sürdürülebilir duruma getirecek olanları kutladığını belirten Tüzmen, bu tip mekanizmalar çalışmadığı takdirde Türkiye’yi istenen ufuklara taşımanın mümkün olmayacağını söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, tekstil sektörünün de tıpkı A Milli futbol takımı gibi kendi alanında şampiyonluğa oynadığını vurgulayarak, "Sektörümüz dinamizmini kaybetmediği heyecanına borçlu" dedi.

İlmik ilmik hayal dokudular

İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, "Gençler hayallerini ilmik ilmik dokudular. Sektör katma değeri yüksek ürünleri pazara sunacak." Gecede, finale kalan 10 tasarımcının kumaşları, tasarım ve uygulaması dünyaca ünlü moda tasarımcısı Ümit Ünal tarafından gerçekleştirilen kıyafetlerle sergilendi. Finale kalan 10 çalışma arasından, Hicran Kiremitçi’nin hazırladığı ’Ottoist’ adlı çalışma birinci olurken, Elif Burcu Birinci’ye ait ’Çek Büz’ isimli çalışma ikinci ve Zeynep Güntaş’ın hazırladığı ’Deniz Karı’ adlı çalışma üçüncü oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title