Haberler

Chobani'ye 750 Milyon Dolarlık Yatırım

Güncelleme:

Mey İçki'nin eski sahibi ABD'li yatırım fonu Texas Pasific Group (TGB), Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım yaptı.

TPG Chobani Yönetim Kurulu'nda bir üye de bulunduracak. Foodnavigatgor internet sitesine göre, Amerikan yoğurt pazarının yüzde 20'sini elinde bulunduran Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani bir dönemdir sürdürdüğü büyüme fonlarıyla işbirliği arayışı sonuçlandı. 

Chobani Türkiye'de Mey İçki yatırımı ile tanınan girişim sermayesi şirketi Texas Pacific Group (TPG) Capital ve özel kredi platformu TPG Opportunities Partners’tan 750 milyon dolarlık yatırım teminatı aldığını açıkladı. 

ULUKAYA ÇOK MUTLU

Ulukaya konuyla ilgili olarak "Bu yatırım bize büyüme hızımızı artırmamızda, heyecan verici yenilikleri finanse etmemizde ve yeni insanlara ulaşmamızda yardımcı olacak, yeni kaynaklar yaratacaktır. En önemlisi, bizi ‘daha çok insan için daha iyi yiyecek’ vizyonumuzu gerçekleştirebilecek bir konuma getirecektir." dedi. 

CHOBANI YOĞURTLARI

2005 yılında gıda şirketi Kraft'a ait eski bir fabrikayı satın alarak üretime başlayan Ulukaya, Chobani markasıyla 2007 yılında ABD'de tüketiciler arasında tanınmaya başladı. Chobani'nin satışları 2013'te yüzde 30 artarak 1 milyar doları aştı. 

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Teksas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

DOĞRUCUeses2626@e-mail.com.tr:

Hamdi Ulukaya Türk değil ki Kürttür kendileri.Yanlışlık yapılmış.

2
0
yanıtYanıtla
rhoninrhonin22223@gmail.com:

Greek yogurt yazması sıkıntı olmuş. çünkü Us de üretiliyormuş. videoda bunlardan bahsediliyorken ne alaka 750 milyon dolarlık yatırım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title