Haberler

Brüksel Ekonomik Forumu

AB Komisyonu Başkanı Barroso: "Avrupa’nın hala çözmesi gereken çok ciddi sorunlar var"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, "Avrupa'nın hala çözmesi gereken çok ciddi sorunlar var" dedi.

Ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği konusuna odaklanan Brüksel Ekonomik Forumu'nda Barroso, AB'de büyümenin geri döndüğünü, istihdamın yavaş da olsa arttığını, mali piyasaların istikrara kavuştuğunu ve kamu açıklarının daha sağlıklı olduğunu belirtti.

"Toparlanma kırılgan ve inişli çıkışlı. Henüz istediğimiz yerde değiliz" diyen Barroso, alınan ekonomik önlemlerin Brüksel tarafından empoze edildiğinin doğru olmadığını ve kararların tüm üyelerin oybirliğiyle alındığını kaydetti.

Barroso, "AB vatandaşları somut sonuçlar bekliyor" ifadelerini kullandı.

- "Uzun süredir büyüme ve istihdamın önünde yer alan engelleri kaldırma amaçlı bir reform dalgası yolda"

AB Komisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn de toparlanmanın kırılgan olmayı sürdürmesine rağmen geniş tabanlı bir hal almaya başladığını vurgulayarak, "Bugün, uzun süredir büyüme ve istihdamın önünde yer alan engelleri kaldırma amaçlı bir reform dalgası yolda" dedi.

Borcun ve işsizliğin hala yüksek olduğunu, mali sistemin de parçalanmış olduğunu belirten Rehn, "Son dört yılda yangınla mücadeleden yapısal reforma geçiş Avrupa ekonomi politikalarının değişen odağını oluşturdu" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik ve parasal alanda derinleşmenin daha fazla nasıl sağlanacağı konusunda öngörüde bulunmayacağının altını çizen Rehn, "Zamana, liderliğe ve meşruiyete ihtiyaç var. Ancak aynı zamanda ihtiyacımız olan gerçekçi reformizm" dedi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Avrupa Direktörü Reza Moghadam ise AB'nin bütçe kurallarını basitleştirmesi ve bunu öncelik haline getirmesi gereği üzerinde durdu.

Moghadam, AB'nin kurallara uyumu sağlayacak yaptırım mekanizmalarını güçlendirmesi gerektiğine dikkati çekti. - Brüksel

Kaynak: AA / Ekonomi

Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Olli Rehn Brüksel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title