Haberler

Batık İmar Bankası Davasında Rekor Rakam: 25 Milyar 588 Milyon

Güncelleme:

Batık İmar Bankası ile ilgili davada mahkeme Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin, toplam 25 milyar 588 milyon 642 bin lira ödemesine karar verdi.

Batık İmar Bankası ile ilgili davada rekor bir rakam çıktı. Mahkeme Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin, toplam 25 milyar 588 milyon 642 bin lira ödemesine karar verdi.

BANKANIN İÇİNİ BOŞALTMAKAN SORUMLU TUTULUYORLAR

İflas idaresinin denetimindeki İmar Bankası ile ilgili dava İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde görüldü. Davada, Yavuz Uzan, Yeşim Öztürk, Yaşar Avni Güral, Erol Hürbaş, Tacettin Pak, Mehmet Koray Özkaya gibi isimlerin, bankanın içinin boşaltılmasında sorumlu oldukları iddiası ile yürütüldü.

MAHKEME 11 KİŞİYİ 'SORUMLU' GÖRDÜ

2007 yılında açılan dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme 11 kişiyi 'sorumlu' gördü. Mahkeme, iflas idaresine 16 milyar 800 milyon 246 bin 527 lirası asıl alacak, 8 milyar 788 milyon 395 bin 627 lirayı da faiz olmak üzere toplam 25 milyar 588 milyon 642 bin 154 lira ödemeye mahkum etti.

BDDK İMAR BANKASI'NI KAPATTI

Mahkeme, dava masraflarının da davalılardan alınmasına karar verdi. Davalıların kararı temyiz etmeleri bekleniyor.

ESKİ GENEL MÜDÜRÜN EŞİ DE DAVALI

Davalılar arasında yer alan Yaşar Avni Güral ve Erol Hürbaş, İmar Bankası'nın Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Mehmet Koray Özkaya ve Tacettin Pak ise İmar Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Davalılar arasında yer alan Semra Başaran'ın eşi Hilmi Başaran ise bankanın Genel Müdürüydü. Sema Başaran'ın ismi davada 'vasi' olarak yer aldı. Yeşim Öztürk ise Mali Kontrol Müdürü olarak yer alıyor. Davalılar arasında yer alan Yavuz Uzan (79) ise, Kemal Uzan'ın kardeşi. (Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mehmet Koray Yavuz Uzan İstanbul Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (25)

Recep Atli:

Secimlerde rakibim olacak diye adamin servetine, sirketlerine el koy, bankasini batir, yetmedi, para cezasina mahkum et. Asil suclularda elini kolunu sallaya sallaya gezsin. Adalet bumu?

19
47
yanıtYanıtla
ADANALIYAK:

gardas gafan guzel heralde belliki mal eyi

yanıt0
yanıt0
CHE:

AKP VE UZUNUNDA SONU BÖYLE OLACAK. AKP DE BELKİ ELİ PİSLİGE DEGMEMİŞ OLANLARDA VAR ONLAR HARİÇ. GERÇİ SUSAN VE GÖZ YUMANDA EN AZ YAPAN KADAR SUÇLU

11
17
yanıtYanıtla
Yetto:

AKP DE PİSLİGE DEGİL FOSEPTİK CUKURUNA BATMİS OLMAYAN YOK. YARGİLANMAMAK İCİN SAVASLAR CİKARDİ DUNYA ULKELERİNİ BİRBİRİNE KATTİ

yanıt10
yanıt3
kadir türk:

1 numaralı adamın çocuklarının serveti uzanları ona katlar

23
3
yanıtYanıtla
varsa hakkim helal olsun:

o bir numarali adamin cocuklarina helal olsun hakkim

yanıt0
yanıt1
palaremzi:

Bakalım erduğan ailesinin sonu nasıl olacak ülkenin içini boşalttılar

13
9
yanıtYanıtla
kadir türk:

uzanların bütün mal varlığına el koymadımı bu devlet yarın birgün bana rakip olur diye iftira yalanlarla

18
3
yanıtYanıtla
21.YY''IN EN BÜYÜK DÜŞÜNÜRÜ:

Değerli Öğrencilerim:2007 yılında açılan dava sonuçlandı deniliyor amma daha sonuçlanmadı. Bunun temyizi de var . Aradan 9 sene geçmiş 2-3 sene daha devam eder 12 sene. Böyle adaleti seveyim.

15
1
yanıtYanıtla
ali:

tüm davalar böyle 18 yaşında suça bulaş 10 sene sonra 5 sene yat evlen çık çoluk çocuk perişan adaletmiş yemişim nerede

yanıt4
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title