Haberler

Anamur Çileği Rusya Pazarında

Mersin'in Anamur İlçesinde Üretilen Çileğin Bu Yıl Rusya ve Polanya'ya İhraç Edildiği Bildirildi.

Mersin'in Anamur ilçesinde üretilen çileğin bu yıl Rusya ve Polanya'ya ihraç edildiği bildirildi.

Geçtiğimiz yıl ürünlerinin dış pazarda alıcı bulamaması nedeniyle oldukça sıkıntılı dönem geçiren Anamurlu çilek üreticilerinin bu yıl yüzü gülüyor. Geçen yıl 17 bin dekar alanda çilek üretimi yapıldığını, bu yıl bu miktarın 22 bin dekara çıktığını söyleyen Anamur Ziraat Odası Başkanı Naci Tekin Tüzün, Rusya'ya gönderilen çilek numunelerinde ilaç kalıntısına rastlanmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Anamur Hal Komisyoncuları Dernek Başkanı Şeref Gümüş ise, bu yıl 22 bin dekar alandan 65 bin ton çilek üretimi beklediklerini ifade ederek, "Büyük bir titizlik içerisinde başta Rusya Polonya ve Romanya'ya gönderdiğimiz çilekler, tat, lezzet ve aroması ile yabancı tüketicilerce büyük beğeni topluyor. Dışarıya çilekleri özel donanımlı araçlarla yolladığımız için meyveler ilk günkü tazeliğinde tüketicilerin damak zevkine sunuluyor. Dış pazarlarda Anamur çileği artık aranan bir marka haline geldi. Biz de bu yüzden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

(HK-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title