Haberler

Ekonomi Muhabirleri Duayenleri Yaşar Sezginer'i Andı

Güncelleme:

Türk ekonomi basınının duayenlerinden, Gazeteci Yaşar Sezginer vefatının birinci yıl dönümünde anıldı.

Yaşar Sezginer için İzmir Ticaret Borsası'nın önünde Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi lokma döktürdü.

Gazeteci Yaşar Sezginer'in Türk ekonomi basınına 55 sene hizmet ettiğini belirten Ekonomi Muhabirleri Derneği izmir Şubesi Başkan Vekili Seda Gök, İstanbul'da ve İzmir'de ekonomi muhabirliği yapan gazetecilerin Yaşar Sezginer'in tecrübelerinden yararlandığını kaydetti.

Yaşar Sezginer'in yaşamının son anına kadar aktif bir şekilde muhabirlik yaptığını anlatan Gök, "Yaşar Ağabey, gazetecilik heyecanını bir gün bile yitirmeden çalıştı, biz gençlere çok güzel bir model oldu. Şu anda cennette haber takibine devam ettiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Sezginer'in kızı Mehveş Isı da, babası Sezginer'in gerçek bir gazeteci olduğunu ve dostlarının onu hatırlamasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Isı, "Babam, gazeteciliği ne iyi şekliyle yaptı ve güzel hatıralar biriktirdi" dedi.

Yaşar Sezginer kimdir?

1938 yılında Cağaloğlu'nda (İstanbul) doğdu. Gazeteciliğe 1957 yılında Gece Postası Gazetesi'nde spor muhabir olarak başladı. 1963 yılından sonra gazetecilik yaşantısını ekonomi alanında sürdürdü. O yıllarda en popüler güncel, ulusal ekonomi gazetesi olan Ticaret Gazetesi'nde 1968-1990 yılları arasında İstanbul Temsilciliği yaptı. 1990-2000 yılları arasında İzmir'e dönerek Ticaret Gazetesi'nde Yayın Koordinatörlüğü ve yazarlık görevlerinde bulundu.

1987 yılında emekli olmasına rağmen gazetecilikteki faal yaşantısına devam etti. 1995 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Yarışması'nda Araştırma Dalı'nda aldığı Hasan Tahsin ödülü başta olmak üzere, birçok kurumdan ödül aldı. Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin kurucuları arasında yer aldı. 2002 yılında yayımlanmış Tariş Pamuk Birliği'ni anlatan "Beyaz Altın", 2004 yılında yayımlanmış "İstanbul Ticaret Odası'nın Altın Yılları", 2008 yılında 1600'lü yıllardan bu yana dış ticaret ve genellikle ihracat hareketlerinin anlatıldığı "İhracatçı Birlikleri'nin kuruluşunun 70. yıldönümünde Ege İhracatçı Birlikleri" isimli üç kitabı var.

İstanbul Ticaret Odası ile ilgili yazdığı kitap, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Baş Danışmanlığı'nı yaptığı "Lonca'dan Oda'ya" isimli eserde bir numaralı kaynak olarak gösterildi. Dağıtımı yurt dışında da yapılan ve Ege ihracatının anlatıldığı İngilizce bir dokümanın editörlüğünü yaptı. Son olarak İstanbul'da yayımlanan Ekonomik Durum Gazetesi'nin Ege temsilciliğini yürütüyordu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi. Evli ve 3 çocuk babasıydı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Seda Gök İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title