Haberler

Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası"

Gümüşhane Valisi Mayda: "Dünyanın çeşitli ülkelerinde açlıkla mücadele edilirken, bizim ekmeği israf etmemiz söz konusu olamaz"

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, dünyanın çeşitli ülkelerinde açlıkla mücadele edilirken, ekmeğin israf edilmesinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Mayda, Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, "Ekmekte İsrafın Önlenmesi Kampanyası" kapsamında Atatürk Caddesi'ndeki fırında organize edilen etkinlikte yaptığı konuşmada, ekmeğin Türk insanının temel besin kaynağı olduğunu belirtti.

Ekmeğin yanında tüketilen gıdaların, katık olarak nitelendirildiğini ifade eden Mayda, şunları söyledi:

"Türk insanının karnı, ekmek yemeyince doymaz. Geleneksel olarak da ekmek en temel nimet olarak değerlendirilir. Bu bizim kültürümüzde yer alan ve insanımızın ekmeğe karşı gösterdiği hassasiyettir. İlimizde ekmek israfı, yok denecek düzeydedir. Tüketim oldukça, üretim yapılıyor. Ekmeklerin marketler yerine fırınlarda satılması dolayısıyla gelen talep doğrultusunda üretim yapılıyor. Tüketilmeyen ekmek de peksimet yapılıyor. Bu da ilimizin kültüründe yer alan güzel bir özelliktir. İl olarak biz ekmeği en iyi şekilde değerlendiriyor, israf etmiyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinde açlıkla mücadele edilirken, bizim ekmeği israf etmemiz söz konusu olamaz."

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, bir yıl önce başlatılan kampanya kapsamında ekmek israfının önlenmesi ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ekmek israfının önlenmesi için ekmekten yemek yapma yarışması düzenlendiğini belirten Irkın, "Ekmek israfı konularında afişler sergilendi. 10 bin broşür basılarak, bunlardan 5 bini ilçelere gönderildi. Okul kantin ve yemekhanelerinde çalışan kişiler ile sorumlu öğretmenlere yönelik seminerler verildi" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlara, ekmek israfına dikkat çeken bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Hasan Irkın Yusuf Mayda Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title