Haberler

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kars Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki Sorunları Gündeme Taşıdı

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kars Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne 4 yıldır öğrenci aldığını ancak en temel fiziki ihtiyaçların bile giderilemediğini belirterek, eğitim kalitesini artırmak için fakülte açmanın yetersiz olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kars Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne 4 yıldır öğrenci aldığını ancak bu süre boyunca en temel fiziki ihtiyaçların bile giderilemediğini belirterek, "Fakülte var ama bina ve akademik personel yok. Eğitim kalitesini çok fakülte açmakla yükselteceğini zanneden bilim dışı zihniyet, gençlerimizin geleceğine ipotek koyuyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Kars Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yaşadıkları sıkıntıları bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

İlgezdi önergesinde, Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin 4 yıldır öğrenci aldığını ancak bu süre boyunca en temel fiziki ihtiyaçların bile giderilemediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Eğitim tarihinde eşine rastlamadığımız yanlış bir uygulamanın faturasını gençlerimiz ödüyor. Kars Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin deyim yerindeyse sadece ismi var. Hastane ve fantom laboratuvarı dahi yapılmamış. Akademik kadro yetersiz olduğu için periodontoloji, ortodonti, pedodonti gibi ana bilim dalı derslerini göremiyorlar. Öğrenciler, Döner Sermaye binasına yapılan 2 preklinik ve 1 derslikte adeta derme çatma bir eğitim alıyorlar. Üstelik fiziki şartlar o kadar yetersiz ki, 4. sınıf öğrencileri 'Misafir öğrenci' adı altında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne gönderiliyor. Tam olarak AKP dönemini özetleyen skandal bir durumla karşı karşıyayız: Fakülte var ama bina ve akademik personel yok. Eğitim kalitesini çok fakülte açmakla yükselteceğini zanneden bilim dışı zihniyet, gençlerimizin geleceğine ipotek koyuyor."

Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde okuyan gençlerle görüştüğünü ifade eden İlgezdi, önergesinde şunlara yanıt istedi:

"Mevcut ekonomik şartlarda üniversite okumak için başka şehre gidebilmek bile büyük lüks. Hal böyle iken, istekleri dışında Erzurum'a gönderildikleri için sosyal medyada tepki gösteren 4. sınıf öğrencilerini KYK yurtlarından attılar.Binasını yapamadığınız fakülteyi neden açıyorsunuz?

"NEDEN SÜRGÜNE YOLLUYORSUNUZ?"

Hocasını istihdam edemediğiniz öğrencileri neden sürgüne yollar gibi başka şehirlere gönderiyorsunuz'Laboratuvarını bile inşa edemediğiniz bir diş hekimliği fakültesinden eğitim, tıp ve gelecek adına nasıl bir fayda bekliyorsunuz? En temel ana bilim dalı derslerini bile göremeyen öğrencilerimizin mağdur olması dışında, ilerleyen yıllarda bu eksikliği basit bir muayene sırasında yaşayacak olan vatandaşlarımızın ne suçu var?"

Kaynak: ANKA / Eğitim

Kafkas Üniversitesi Gamze Akkuş İlgezdi Milletvekili İstanbul Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title