Haberler

Egemen Bağış Okul Öncesi Çocuk Şenliği’nin Açılışına Katıldı

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Pendik Belediyesi Öncülüğünde Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'nin Resmi Açılışına Katıldı.

Pendik Belediyesi öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği'nin resmi açılışı sahilde düzenlenen fuar alanında gerçekleştirildi. Açılış törenine Devlet Bakanı Egemen Bağış, Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kaymakam Cafer Odabaş, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, AK Parti İlçe Başkanı Turgay Kılıç ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Çılgın ve büyük projeler için okul öncesi önemli

Programda konuşan Devlet Bakanı Egemen Bağış okul öncesi gibi önemli konuyu vurgulamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, bu konuyu gündemlerine taşıyan Pendik Belediyesine de ayrıca teşekkür etti. Devlet Bakanı Bağış; "İnsan hayatının ilk 5-6 yılda alacağı bilgi, ömrü boyunca alacağı bilgilerin temelini oluşturuyor. Bu sebeple çocuklarımızı çılgın ve büyük projeler üretebilecek hale getirmemiz için okul öncesi eğitime önem vermemiz lazım."dedi ve Necip Fazıl Kısakürek'in "Fatihlik nimetinden yüzü bir nurlu mühür / Biz akıl tutsağıyız, çocuktur ki asıl hür" mısralarını okudu.

Bağış "2023'te kişi başı milli geliri 25 bin dolar olan dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri; sağlıktan ekonomiye ulaşımdan emniyete doğudan batıya imrendiği bir ülke olacağız. Bunun içinde en büyük ihtiyaç istikrar "dedi ve Pendik'te 250 olan okul öncesi sınıf sayısının kısa sürede 500'e ulaşacağının müjdesini de verdi.

2012'de yüzde 70 barajını tutturacağız

Törende konuşan Başkan Şahin ise, böyle anlamlı bir organizasyona katkıda bulunmaktan onur duyduklarını belirterek şenliğin gerçek amacının okul öncesi eğitimdeki farkındalığı arttırmak olduğunu yineledi.

Pendik'teki okul öncesi eğitimin Türkiye ortalamalarının üstünde olduğunu; ancak yeterli bulmadıklarını ifade eden Şahin; "Önümüzdeki dönem 8 okulda, 40 derslikle yeni anasınıfı açma planlarımız var. Hedefimiz oranı yüzde 70'lere çıkarmak" dedi. Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte stantları gezen Bakan Bağış, Başkan Şahin ve beraberindekiler anaokullarına ait stantları gezdi ve çocukların eserlerini dikkatle inceledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title