Haberler

İmam Öğretmene Sendikacı Tepkisi

Din Dersine Giren Emekli İmam Öğretmenin, Cumaya Gitmeyen Öğrencileri Dinsizlikle Suçlaması Tepki Çekti.

Din dersine giren emekli imam öğretmenin, cumaya gitmeyen öğrencileri dinsizlikle suçlaması tepki çekti.

EĞİTİM Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Ali Rıza Özer, İzmir Motor Meslek Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ücretli olarak giren emekli imam Halil Usluer’in cuma namazına gitmeyen öğrencileri dinsizlikle suçladığını, dersleri Arapça işlediğini, masa üstünde namaz kıldırttığını öne sürdü.  Başkan özer, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Tunalı, Barış Çam ve İbrahim özdemir ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İdareci atamaları nedeniyle hiç olmadığı kadar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni açığı doğduğunu söyleyen Özer, bu açığın imamların görevlendirilmesi ile giderilmeye çalışıldığını belirtti.

Eğitim Sen karşı çıktı

Eğitim Sen olarak bu uygulamaya karşı çıkıyoruz. Özer yine yeni bir görevlendirmenin gündemde olduğunu, üstelik “imam öğretmen”in müfredat dışı eğitim verdiğini öne sürerek şu iddialarda bulundu: “İzmir Motor Meslek Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine ücretli olarak giren emekli imam Halil Usluer’in ders müfredatında olmayan konuları, ders kitabı dışındaki bazı kitaplardan işlediği ortaya çıkmıştır. Maalesef konunun vahameti bununla da sınırlı değildir. Müfredatta olmamasına rağmen masa üstünde namaz kıldırmakta, konular dualar tahtaya Arapça yazılarak, Arapça okunarak ders işlenmekte ve Türkçe anlamları sorulduğunda ‘Arapça okumak ve öğrenmek sevaptır’ diyerek cevap vermektedir. Cuma namazlarına gitmeyen öğrenciler dinsiz olmakla suçlanmakta ders işleyişine karşı çıkan öğrenciler ise öğretmen baskısıyla karşı karşıya kalmaktadır. Kendi söylediklerini yapanların inançlı birer Müslüman, yapmayanların ise gavur olduğunu söylenerek öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmaktadır. Konu birçok kez okul müdürüne ve idareye iletilmesine rağmen kimi müdür yardımcıları şikayette bulunanları ‘siz dinsiz misiniz ki, o benim de hocam, hocamı size ezdirmem’ diyerek baskı altına almaya çalışmışlardır.”

Yetkililer görev

Bu olayın bir gazetede haber olduğunu, buna karşın okul müdürünün “Müfredata uygun ders işlemesi konusunda ben uyardım” diyerek konuyu savsakladığını ve bugüne kadar herhangi bir inceleme yaptırtmadığını öne süren Ali Rıza Özer, “Biz bu yaklaşımı, bu uygulamalara destek olarak değerlendiriyor ilçe ve il milli eğitim müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyoruz. Eğitim Sen olarak parasız, laik eğitimin taraf ve savunucusu olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyor ve tüm yetkililerin de bu konuda taraf olması gerektiğini hatırlatıyoruz” diye konuştu.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Eğitim Sen’in İzmir Motor Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi dersine giren emekli imala ilgili iddialarını DHA muhabirinden öğrendi. Üye, “Mevzuat gereği bu tür atamalar yapılıyor. İzmir’de 1212 norm din kültürü ve ahlak bilgisi kadrosu var. Ancak bunun 557’si açık. Açığı bu yolla kapatıyoruz. Ama yapılan ihbarla ilgili müfettiş görevlen-diriyorum. Müfredat dışı bir eğitim varsa gereği yapılır. Bu konuda endişeniz olmasın” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title