Haberler

Edirne Cumhurbaşkanı Plevneliev Bulgaristan, AB Üyeliğiniz Konusunda Avukatlarınızdan Biri

Cumhurbaşkanı Plevneliev Bulgaristan, AB üyeliğiniz konusunda avukatlarınızdan biriBULGARİSTAN Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma Türkiye üzerinden gitmek için Kapıkule'den karayolu ile Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Plevneliev Bulgaristan, AB üyeliğiniz konusunda avukatlarınızdan biri

BULGARİSTAN Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma Türkiye üzerinden gitmek için Kapıkule'den karayolu ile Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Plevneliev, İstanbul'a geçmeden önce Kapıkule'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan, Türkiye'nin Avrupa Birliği destekçilerinden, bunu savunan avukatlardan biridir dedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plavneliev, bugün öğleden sonra Moğalistan'da 51 ülke yöneticisinin katılacağı foruma gitmek için apıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Kapıkule'de Edirne Vali Vekili Mustafa Ergün, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vilçev tarafından karşılanan Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev, gazetecilerin sorularını yanatladı. Cumhurbaşkanı Plevneliev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la NATO zirvesinde beraber olduğunu söyleyerek, Erdoğan ile her sefer görüştüğümüzde sıkı bir dost gibi sohbet imkanı buluyoruz. Dışişleri Bakanımız da Varşova'daydı, sigara içmek istediğinde Sayın Erdoğan sigaraya karşı olduğunu söyledi ve sigara bırakma sözü aldı. Telefonunu sigara paketinin üzerine yazdı, 6 ay sonra arayacağım dedi. Her zaman ilişiklilerimiz inşallah böyle olur. Hem misafirperverliğiniz hem de gelen kaçak insanların sorununu çözdüğünüz için büyük çaba sar ettiniz dedi. Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev Avrupa'nın Suriye sorununda, Türkiye'nin samimi çalışmalarını konuştuğunu kaydederek, Özenini görmüyoruz sadece aynı zamanda iyi niyetinizi de görüyoruz. Bütün Avrupa liderlerine bilgi verdim. Bulgaristan, Türkiye'nin dış sınırlarında çalışmalarını örnek olarak ilettim. Camorona, Merkel'e hepsine yaptığınız çalışmalarını anlattım diye konuştu.

BULGARİSTAN, TÜRİKYE'NİN AVRUPA BİRLİLİĞİ DESTEKÇİLERİNDEN

Plavneliev, Bulgaristan'ın Türkiye'nin AB'ye girmesi için destekçisi olduğunu belirterek, Bulgaristan, Türkiye'nin Avrupa Birliği destekçilerinden, bunu savunan avukatlardan biri. Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve Bulgaristan bir ipek yolu gibi bu istikameti geliştirmek istiyoruz. Asya-Avrupa yolunun bu olmasını istiyoruz. Yüzlerce milyar dolar yatırım yapacağız demiryollarına, daha fazla ekonomik kullanılması için. Bulgaristan ve Türkiye bunu destekleyecek. Bizim Çin'le anlaşma şansımız daha yüksek olması açısından bunu yapmayı düşünüyoruz. Türkiye ve Bulgaristan'dan Avrupa'ya geçişişini sağlamak açısından bunu yapmak durumundayız. Çin, Kore, Asya bu şekilde devam etmesi için konumumuzun önemli olduğunu biliyoruz sizinle olursak bu önem daha da artacaktır. Daha önce olan kaçan insanlarla olan krizi atlattığımız gibi bu durumu da birliktelikle çözeceğiz. Birlikten güç doğuyor. Bu sınırdan daha büyük ticaret geçecek diye konuştu.

Konuk Cumhurbaşkanı, açıklamanın ardından kendisine ikram edilen baklavadan tattı. Ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Moğalistan'a uçmak için karayoluyla Kapıkule'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rosen Plevneliev Avrupa Birliği Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title