Haberler

Dünyanın En Uzun Meyveli Kek Rekor Denemesi Yapıldı

- Rekor denemesinden detay Meyveli kekten detay Çalışanlardan detay Guinness Rekorlar Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.

- Rekor denemesinden detay

Meyveli kekten detay

Çalışanlardan detay

Guinness Rekorlar Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ile röportaj

Otel Genel Müdürü Faruk Karaca ile röportaj Antalya'nın Kemer ilçesinde dünyanın en uzun meyveli kek rekor denemesi yapıldı.

Tekirova Mahallesi'nde beş yıldızlı bir otelde geleneksek olarak düzenlenen Rixy Fest festivali kapsamında dünyanın en uzun meyveli kek rekor denemesi yapıldı.

Daha önce Endonezya'ya ait 561 metrelik rekoru kırmak için yapılan meyveli kekte 7 bin 400 adet yumurta, 463 kilogram un, 200 kilogram çeşitli meyve, 370 kilogram margarin ve 12 bin adet çikolata kullanıldı.

Yaklaşık 54 ülkeden bin civarında çocuğun da katıldığı festivalde kek için 150 kişi 1 ayda tamamladı. Kekin yapımına değişik ülkelerden gelen ve geleneksel kıyafetlerini giyen bazı çocuklar da eşlik etti.

Guinness Rekorlar Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Guinness Rekorlar Danışmanı Aydın Türkgücü eşliğinde ölçülen meyveli kek, 633 metre 3 santimetre olarak ölçüldü.

Guinness Rekorlar Danışmanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, gazetecilere yaptığı açıklamada, rekor denemesini sorunsuz şekilde yaptıklarını söyledi.

Rekor denemesinin tescillenmesi için hazırlanan dosyaların İngiltere'deki Guinness genel merkezine gönderileceğini ifade eden Kural, "Önceki rekor 561 metre ile Endonezya'ya aitti. Biz ise burada 633 metre 3 santimetrelik bir kek yaptık." dedi.

Sosyal sorumluluk projesi

Kural, Bu tarz rekor denemelerinin insanları kaynaştırdığını belirterek, "Rekor denemesinin aslında bir sosyal sorumluluk projesi. Dünyada bu kadar tüketim varken, bu üretilen kekin çöpe gitmesi üzücü. Onun için, hazırlanan kekin yardıma muhtaç insanlara verilmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Otel Genel Müdürü Faruk Karaca ise festivalin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, yapılan meyveli kekin çocuk esirgeme kurumları ve diğer ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılacağını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Karaca Orhan Kural Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title