Haberler

Dünyanın En Büyük Karnesi

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, karne gününde bin 56 öğrenciye dünyanın en büyük karnesi verildi.

Dünya Çocuk Rekorları kapsamında, karne gününde bin 56 öğrenciye dünyanın en büyük karnesi verildi.

Küçükçekmece Belediyesi öncülüğünde, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki çocukların katılımıyla, Dünya Çocuk Rekorları kapsamında yüzlerce çocukla Dünyanın En Büyük Karnesi Rekor denemesi gerçekleştirildi. Kadriye Moroğlu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, 2.5 metre uzunluğundaki dev karne bin 56 çocuğa verilerek, dünyanın en büyük karnesi rekoru kırılmış oldu.

Dev karnede, 1056 çocuğun ismi yazarken, ekoloji, yaşama saygı, kardeşlik, sportmenlik, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji gibi dersler ve karşılarındaki notlar yer aldı.

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti, Prof. Dr. Orhan Kural, Küçükçekmece Kaymakamı H. Osman Eblioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı gibi isimlerden oluştu.

Etkinliğe katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'deki okullarda öğrenim gören çocukların yaptığı çalışmalardan dolayı bir karneyle ödüllendirilmesine karar verildiğini belirterek, "Bu karnenin amacı, çocuklarımızın her canlının yaşamına saygı duyması, doğayı koruyarak, kültür, sanat, bilim, teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmeleriydi. Kardeşlik olgusunu da öğrenebilmeleri bakımından bu karnenin önemi büyük" dedi.

Rekor Tescil ve Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ise, çocuklara verilen bu dev karnenin sembolik olduğunu belirterek, "Asıl önemli olan karnenin büyüklüğü değil, çocuklarımızın iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamak. Öğrenimden daha da önemlisi eğitimdir. Çocuklarımızı popüler kültürden uzak, insanlara ve doğaya saygılı birer birey olmalarını diliyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Kadriye Moroğlu Lisesi Aziz Yeniay Orhan Kural Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title