Haberler

Türkiye'deki Gay Sorunları AP'de

Türkiye'deki Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Travesti ve Transseksüellerin Sorunları, Avrupa Parlamentosu'nun İnsan Hakları Alt Komisyonu'nda Tartışıldı. Toplantıda, Human Rights Watch'ın Türkiye'deki Eşcinsellerin Durumunu Anlatan Raporu Konuşuldu.

Türkiye’deki lezbiyen, gay, biseksüel, travesti ve transseksüellerin sorunları, Avrupa Parlamentosu’nun İnsan Hakları Alt Komisyonu’nda tartışıldı. Toplantıda, Human Rights Watch’ın Türkiye’deki eşcinsellerin durumunu anlatan raporu konuşuldu.

’Kurtuluşumuz için bir yasa gerek’ başlıklı raporda, bu grubun içinde bulunduğu sorunlara AB şartlarında çözüm bulunmasınının gerekli olduğunu vurgulanıyor. AP üyesi Joost Lagendijk’in başkanlığını yaptığı toplantıda söz alan Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi Lambda derneğinden Sedef Çakmak, derneklerinin yasaklanma süreci hakkında bilgi verdi. Çakmak, mahkemenin Lambda’nın kapatılması gerekçesini toplumun ahlaki değerlerinin zedelenmesi olarak gösterdiğini anlattı. Çakmak, ayrıca orduya asker olarak alınan eşcinseller ile ilgili sorunları da dile getirdi. Askere alındıktan sonra gay olduğu anlaşılanın ordudan atıldığnı ve gayların askerlik yapmak istemediği zaman aşağılayıcı muameleye tabi tutulduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title