Haberler

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası Moldova'yı korku sardı: Bizi bir an önce Avrupa Birliği'ne alın

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Gürcistan ile birlikte mart ayında Avrupa Birliği'ne üyelik için başvuruda bulunan Moldova'da Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Parlamentosuna hitap ederek, ülkesinin Avrupa Birliği üyeliğine destek vermeleri çağrısında bulundu. Savaşın başından bu yana 90 bin Ukraynalıya ev sahipliği yaptıklarını belirten Sandu, bunun ağır bir yük olduğunu söyledi.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Parlamentosuna (AP) hitap ederek, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek vermeleri çağrısında bulundu. Sandu, AP Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "AB düzeyinde siyasi kararların alınması gerektiğinin farkındayız. Bunların kolay kararlar olmadığının da farkındayız ancak Moldova'ya aday statüsü verilmesi doğru bir karar. Biz AB'ye aitiz" diye konuştu.

MOLDOVA 90 BİN UKRAYNALIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Yüz binlerce Ukraynalının savaşın başından bu yana Moldova topraklarını transit olarak kullandığını ve ülkesinin yarısı çocuk, 90 bin kadar Ukraynalıya ev sahipliği yaptığını belirten Sandu, bunun ağır bir yük olduğunu söyledi.

AP BAŞKANI: MOLDOVA, AB AİLESİNE AİTTİR

Sandu daha sonra AP Başkanı Roberta Metsola ile ortak basın toplantısına katıldı. Metsola, toplantıda Moldova'nın AB ailesine ait olduğu mesajını verdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden, Sandu ile görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada da "Borrell'in Moldova'nın AB üyeliği hedefine atıfta bulunarak, Birliğin bu ülke ile ilişkilerini daha da derinleştirme taahhüdünün altını çizdiği" kaydedildi.

MART AYINDA BAŞVURUDA BULUNDULAR

Ukrayna'nın ardından Moldova da Gürcistan ile martta AB'ye üyelik başvurusunda bulunmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Togo Cumhuriyeti Avrupa Birliği Moldova Haberler

500

Yorumlar (7)

Abdurrahman Yiğitoğlu:

90 bin sığınmacıya ağır yük diyor.!! Bizim gibi 4 milyon civarı mülteci durumuna düşmüş insanları misafir etmek zorunda kalsalar heralde marsa gitmek zorunda kalırlardı.. batının insanlıktan anladığı duruma artık şaşırmıyorum

6
0
yanıtYanıtla
Sami İşgören:

90.000 sığınmacılara bakıyormuş buda baya külfetmiş:)))))gel türkiyeye bak kaç milyon sığınmacı var?külfetinide bizde vatandaş çekiyor.

4
0
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Çok güzelmiş maşallah allah sahibine nasip etmesin

1
0
yanıtYanıtla
Steven Juan:

Evet moldova ab ye aittirdir

1
0
yanıtYanıtla
Rafflesia:

90 bin ukraynalı ağır bir yükmüş.. Ah ah gerçekten yazıklar olsun bunlar insan değil peki bizdeki milyonlarca sığınmacı. Off gerçekten bunları düşünüce içim daralıyo

1
0
yanıtYanıtla
Hafize Yaradanakul:

bir gün avrupanın gazetelerinde Türkler geliyor ve çok öfkeliler manşetlerinide attıracağımız günler olucak inşallah.

1
0
yanıtYanıtla
Seyfettin Sucu:

He oldu. AB de sizi bekliyodu hey allam yaa

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title