Haberler

Libya Başbakanı Dibeybe: Bingazi'de çatışmalar var, kenttekilerin dış dünya ile bağlantısı koptu

Güncelleme:

Libya'nın başkent Trablus'ta konuşan Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Bingazi'de birkaç gündür çatışmaların olduğunu açıkladı. Dibeybe, "Kentteki GSM operatörlerinin hizmetleri kasıtlı olarak kesildi. Kentte yaşayanların dış dünya ile bağlantısı koptu." dedi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde güvenlik sorunları yaşandığını belirtti. GSM operatörlerinin kasıtlı olarak kesildiğini belirten Dibeybe, kenttekilerin dış dünya ile bağlantısının koptuğunu söyledi.

"SİLAHLI ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR"

Başkent Trablus'ta düzenlenen sivil havacılıkla ilgili bir konferansta konuşan Dibeybe, "Bingazi'nin bazı semtlerinde birkaç günden bu yana silahlı çatışmalar yaşanıyor. Kentteki GSM operatörlerinin hizmetleri kasıtlı olarak kesildi. Kentte yaşayanların dış dünya ile bağlantısı koptu." ifadelerini kullandı.

"HESAP SORULMASI GEREKİR"

Güvenlik birimlerini, kent sakinlerini korumak ve yaşananların gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için çalışma yapmaları konusunda yönlendirdiğini kaydeden Dibeybe, "Halkın hayatını tehlikeye atan yetkililerden hesap sorulması gerekir." dedi.

İLETİŞİM KOPTU

Libya'da faaliyet gösteren Madar ve Libyana GSM şirketlerinin bir milyonu aşkın abonesinin bulunduğu Bingazi içinde 6 Ekim Cuma gününden bu yana iletişim ve haberleşme imkanı tamamen kesilmişti.

Ülke medyasına yansıyan haberlerde, Bingazi ile görüşmelerin 3 gündür ancak uydu telefonları aracılığı ile yapılabildiği aktarılırken yetkililerden ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Abdulhamid Dibeybe Dibeybe Bingazi Dünya Libya Gsm Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title