Haberler

Kraliçe Beatrix'in Gizli Yazıları Çöp Kutusundan Çıktı

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in, Hükümet ve Öteki Ülkelerle Yaptığı Gizli Yazışmaların Yer Aldığı Belgelerin Çöp Kutusunda Bulunduğu Bildirildi.

Hollanda Kraliçesi Beatrix'in, hükümet ve öteki ülkelerle yaptığı gizli yazışmaların yer aldığı belgelerin çöp kutusunda bulunduğu bildirildi.

Gizli yazışmaların çöp kutusuna atıldığına ilişkin görüntüler, bir televizyon programında da gösterildi.

Olayın televizyonlara yansıması üzerine, Kraliçe'nin, hükümetle yaptığı yazışmaların çöpte bulunduğu, Devlet Enformasyon Merkezi tarafından da doğrulandı ve televizyon kanalının elindeki bu yazıların geri alındığı bildirildi.

Yazışmalardan edinilen bilgiye göre, Kraliçe Beatrix, tahtını 2010 yılına kadar Veliaht Prens Willem Alexander'e devretmeyecek. Yazışmalarda, Kraliçe'nin gelecek iki yıl içinde yapacağı resmi temasların listesinin de bulunduğu görüldü.

Ülkenin en güvenli kişisi konumumda bulunan Kraliçe Beatrix ve ailesinin, gizlilik derecesi yüksek yazışmalarının çöpe atılmasının sorumlularının ortaya çıkarılması için, ilgili birimlerce araştırma başlatıldığı kaydedildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title