Haberler

Kolombiya'da 190'dan fazla çocuğu katleden "Genova Canavarı" lakaplı seri katil hapishanede öldü

Güncelleme:

Kolombiya'da 190'dan fazla çocuğu katlettiğini itiraf eden ve 835 yıl hapis cezasına çarptırılan Luis Alfredo Garavito 66 yaşında yaşamını yitirdi. "Genova Canavarı" olarak adlandırılan Garavito'nun son yıllarda tahliye edilmesi gündeme gelmiş ancak bu konu ülkede tepki çekmişti. Eli kanlı katilin ölüm nedeni ise açıklanmadı.

Kolombiya'da 190'dan fazla çocuğu öldüren seri katil, tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında hayatını kaybetti.
Ülkede 190'dan fazla çocuğu katlettiğini itiraf eden ve 835 yıl hapis cezasına çarptırılan Luis Alfredo Garavito'nun 66 yaşında öldüğü bildirildi.

ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANMADI

Ülkenin kuzeyinde bulunan Valledupar kentindeki hastanede yaşamını yitiren Garavito'nun hapis cezasının bir kısmını burada geçirdiği kaydedildi, ölüm sebebi ise henüz açıklanmadı.

190'DAN FAZLA ÇOCUĞUN CİNAYETİNİ ÜSTLENMİŞTİ

"Genova Canavarı" olarak adlandırılan Garavito, 1990'lı yıllarda, 8-16 yaşlarındaki çocukları öldürdüğünü itiraf etmişti. Nisan 1999'da gözaltına alınan seri katil Garavito, 1994'ten itibaren cesedi bulunan 114 çocuğu öldürdüğünü itiraf etmiş, daha sonra itiraflarına yenilerini ekleyerek 190'dan fazla çocuğun cinayetini üstlenmişti.

TAHLİYESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ

Garavito'nun son yıllarda tahliye edilmesi gündeme gelmiş ve ülkede tepki çekmişti. Dönemin Cumhurbaşkanı Ivan Duque, 2021'de Garavito'nun tahliyesinin mümkün olmadığını açıklamıştı.

Kolombiya'da 190'dan fazla çocuğu katleden seri katil hayatını kaybetti

Kaynak: AA / Dünya

Kolombiya Genova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title