Haberler

İsrail: Anlaşma Konusunda Top Türkiye'de

Haberler
Güncelleme:

Jerusalem Post gazetesi, Mavi Marmara baskını ilişkin tazminat anlaşmasıyla ilgili "İsrailli kaynaklar, top Türkiye'de diyorlar" diye yazdı.

İsrailli diplomatların Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, dokuz Türk'ün ölümüne yol açan, Mavi Marmara baskınına ilişkin tazminat anlaşmasını onaylamaktan kaçındığı yönündeki haberleri sorguladıkları belirtilirken "top Türkiye'de" deniliyor.

"TOP TÜRKİYE'DE"

Jerusalem Post gazetesine göre, İsrailli diplomatlar, Başbakanı Netanyahu'nun iki aydır tazminat anlaşmasını onaylamadığı yönündeki Türkiye kaynaklı haberleri sorguluyor. Gazete, "İsrailli kaynaklar, top Türkiye'de diyorlar" diye yazıyor.

"İSRAİL İÇİN HÜKÜMET ONAYI YETERLİ, ANKARA'DA YASAL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR"

Gazetede söz konusu kaynakların anlaşmanın gerçekleşmesi için İsrail tarafında sadece hükümetin onayı gerekirken Ankara'da ise yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulacağı savunularak anlaşmanın İsrail Silahlı Kuvvetleri komutanları ve subayları hakkında halen devam eden hukuki işlemlere "son verilmesini" de içereceği öne sürülüyor.

"SÜREÇ NETANYAHU'NUN ÖZRÜYLE BAŞLADI"

İsrailli ile Türk diplomatlarının son yılda dört defa buluşarak ilişkilerin normalleşmesi sürecini tamamlayacak bir anlaşmada çalıştıklarını anlatan JPost, bu sürecin geçen yılda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Türkiye'den özür dilemesiyle başladığını anımsatıyor.

ERDOĞAN: GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, toplantının sona ermesinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin ABD'li gazeteci Charlie Rose'a verdiği röportajda İsrail ile ilgili açıklamaları hatırlatması ve büyükelçilerin atanması konusunu sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler nihayete ersin, ondan sonra” dedi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Jerusalem Post Marmara Türkiye İsrail Dünya

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title