Haberler

İçki Üreticilerinin "İçki Yasağı"Na Tepki Reklamları Yabancı Medyada

TBMM tarafından kabul edilen ve içki reklamı ve promosyonu yasaklayan yasanın yurt dışında da yankıları sürerken Amerika'nın Sesi, yasanın içeriğini yansıttığı haberinde içki üreticilerinin tepkili olduklarını ve bu tepkilerini medyaya verdikleri...

TBMM tarafından kabul edilen ve içki reklamı ve promosyonu yasaklayan yasanın yurt dışında da yankıları sürerken Amerika'nın Sesi, yasanın içeriğini yansıttığı haberinde içki üreticilerinin tepkili olduklarını ve bu tepkilerini medyaya verdikleri reklamlarda nasıl ifade ettiklerini anlattı.

-TEK SAYFALI REKLAMLAR-

Amerika'nın Sesi, "2011 yılında 3,3 milyar lira ödeyerek Mey İçki'yi satın alan İngiliz devi Diageo, düzenlemeden pek memnun görünmüyor" dediği haberinde Mey İçki'nin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeden bir gün önce "Bir şirkete değil, aynı zamanda yabancı yatırımları teşvik eden bir ülkeye" yatırım yaptıklarını belirttiğini kaydetti.

Bu arada, haberde Mey İçki'nin, yazılı medyaya verdiği reklamda Yeni Rakı'ya gönderme yapılarak "muhabbetimiz bitecek sanılır, sen dostlarla buluştukça hep yeni kalınır" sözlerinin kullandığına dikkat çekildi.

Daha önce yapılan düzenlemeyle basketbol takımının ismini Efes Pilsen den Anadolu Efes'e çeviren Türkiye'nin bir numaralı bira üreticisinin de çok satan gazetelere tam sayfa ilan verdiğine işaret eden Amerika'nın Sesi, Efes'in klasik bira şişesini etiketsiz kullandığı reklamda "Biz bizi görmesek de tanır, görmesek de biliriz" cümlesiyle tepkisini dile getirdiğini kaydetti

Amerika'nın Sesi, Efes'in, aynı reklamın altına adını yazmaktansa yıllardır markayla özdeşleşen "Bira bu kapağın altındadır" mottosunu kullandığına da dikkat çekti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Meclis Genel Kurulu Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title