Haberler

Hamas Sözcüsünden Abbas'ın Açıklamalarına Yanıt

Gazze Şeridi ile Mısır'a Geçişi Sağlayan Refah Kapısının İdaresi Konusunda Tartışan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Gazze Şeridi'nin Kontrolünü Elinde Tutan Hamas, Bugünkü Açıklamalarında Tutumlarını Sertleştirdiler.

Gazze Şeridi ile Mısır'a geçişi sağlayan Refah kapısının idaresi konusunda tartışan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas, bugünkü açıklamalarında tutumlarını sertleştirdiler.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas'ın Refah kapısında seçimlerle kazanılmış bir hakkı olduğunu söyledi.

Zuhri, "Seçmenlerin verdikleri oylar, Hamas'a Refah kapısının idaresi konusunda söz hakkı kazandırmış bulunuyor" dedi.

Hamas sözcüsü, Kahire yönetiminin bu konuyu konuşmak için resmi davette bulunduklarını ifade etti.

"Heyetimiz Kahire'ye yollandı. Şu an görüşmelerde bulunuyor" diyen Zuhri, heyetin kiminle buluştuğuna dair bir açıklamada bulunmadı.

Hamas'ın Refah sınır kapısını tekrar açık olarak görmek istediğini söyleyen Zuhri, örgütün lider bir role talip olduğunu, başka bir seçeneği kabul etmelerinin söz konusu olmayacağını belirtti.

Filistin Başkanı Mahmut Abbas, bugün Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le Kahire'de buluşarak, Hamas'ın darbeci olduğunu iddia ederek, Hamas'ın bölge yönetiminden çekilmeden hiçbir müzakereye açılmayacaklarını söylemişti.

Abbas'ın bu açıklamasını değerlendiren Hamas sözcüsü, esas darbecinin Abbas hükümeti olduğunu ifade etti.

(İHA-KB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title