Haberler

Suriye'de sıcak saatler! Rus medyası "TSK ansızın harekata başlayabilir" dedi, Esed bölgeye 150 asker gönderdi

Güncelleme:

Türkiye'nin art arda verdiği harekat sinyalleri sonrası Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rejim güçleri, Ayn İsa'ya 150 asker gönderirken, terör örgütü YPG, Tel Tamir ve Ebu Rasin bölgesine ağır makineli tüfek ve çok sayıda militan takviyesi yaptı. PYD terör örgütünün Türkiye'nin harekatına karşı hazırlığını artırdığı ve savaş pozisyonu aldığı belirtilirken, Rus medyası TSK'nın hiçbir duyuru yapmadan ansızın iki koldan büyük bir operasyona girişebileceğini öne sürdü.

Suriye'de Rakka'nın kuzeyinde ve Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Ayn İsa'ya 150'den fazla Esed askerini taşıyan üç otobüs sevk edildi. Bu gelişme, Türkiye'nin operasyon sinyali ve peşinden gelen Rusya ve YPG güçlerinin bölgedeki askeri varlığını güçlendirme hamlesinin ardından geldi.

ÇOK SAYIDA MİLİTAN VE AĞIR MAKİNELİ TÜFEK TAKVİYESİ YAPILDI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) elde ettiği bilgiye göre terör örgütü PKK/PYD güçleri, Tel Tamir ve Ebu Rasin bölgesine kısa, orta ve uzun menzilli topçu birlikleri, füze rampaları, ağır makineli tüfekler ve çok sayıda militan takviyesi yaptı. PYD'nin Türkiye'nin harekatına karşı hazırlığını artırdığı ve savaş pozisyonunu aldığı belirtildi.

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ RASULAYN'A ASKERİ TAKVİYE GÖNDERDİ"

Bu arada dün yaşanan gelişmede Tel Tamir bölgesinde konuşlu ABD kuvvetleri, hava sahasını ihlal eden Rus jetlerini uyaran işaret fişekleri fırlattı. Bu askeri hamlelerin, rejim güçlerinin Haseke vilayetinin kuzey batısındaki Tel Tamir kasabasında 2019 yılı sonunda konuşlandırılmasından bu yana türünün ilk örneği olduğunu belirtmekte fayda var.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Halep kırsalındaki Aynel Arab ve Rasulayn'a çok sayıda büyük askeri takviye gönderdiği de gelen bilgiler arasında.

"OPERASYON ANSIZIN BAŞLAYACAK"

Bu arada Rus medyası, Suriye ve Irak'ta 2 yıl daha asker bulundurulmasına yetki veren tezkere sonrası yeni iddialar ortaya attı. TSK'nın Suriye'de iki koldan büyük bir operasyona girişeceği öne sürüldü. Operasyonun hiçbir duyuru yapılmadan ansızın başlayacağı iddia edildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Türkiye Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (11)

bekir yapici:

BEN BIR KIBRIS GAZISIYIM ÖYLE GELDIM GELIYORUM BIR GECE ANSIZIN GELIRIM HA DIYEREK HAREKAT YAPILMAZ BUNUN ÖRNEGI KIBRIS HAREKATIDIR YILLARCA HAZIRLIK YAPAN BESPARMAK DAGLARINA CATILARA YOLLARA EVLERE MEVZILENEN EOKACILARA VE RUM MILLI MUHAFIZLARINA YUNAN ORDUSUNUN TAKVIYESINE KARSI O YILLARIN IMKANSIZLIGINA SU YIYECEK ARAC GEREK EKSIKLIGINLE 2.DÜNYA SAVASINDAN KALMA EGITIM TECZIHATIYLA ANI BIR BASARILI HAREKAT YAPILMIS TSK NIN VE TÜRK MILLETININ GÜCÜ 12 SAAT ICINDE DÜNYAYA BIR DAHA GÖSTERILMISTI

81
23
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bekleyelim , görelim

yanıt1
yanıt1
Muammer Ünal:

Kıbrıs gazisi beyefendi güzel yazmışsınız yazmasınada sizin bu yazınızdan ancak yeni nesil gençlik ve tarihimizi çok bilmeyen ilgisiz vatandaşlar etkilenir 1974 barış harekatı geç kalınmış bir harekattır 1960lardan beri süre gelen rum çeteleri ve askerlerinin binlerce türkü soykırımdan geçirmesi neticesinde erbakan hocanın gayretleriyle harekat yapılmıştır Şimdi burda suriyede cephede 2 super güç karşınızda buna rağmen son 5 yıl içinde ordumuz 3 büyük harekat yapmıştır burada takım tutar gibi pa

yanıt22
yanıt11
tarafsızgörüş:

he canım. Kıbrıs harekatı 1974 te yapıldı. 1923 ten 1974'e 51 yıl var. bu 51 yıllık süreçte Almanya Fransa İngiltere 2. dünya savaşından harabeden çıktı. Yeniden ayağa kalktı biz savaşa girmeden nasıl eski işe yaramaz silahlarla kaldık? Hani alfabe değişikliği ile medeniyeti yakalayacaktık? Boşver sen öyle gaziyim falanla ince mesaj veremezsin. TSK Suriye nin kuzeyinde kaç defa opersyon yaptı gene yapar. Uyuyan Türkiye yok artık. hazırlık zaten çekmecede bekliyordu

yanıt73
yanıt38
mehmet yalkin:

Yorum yapan ve yoruma cevap veren arkadaşlar bugunun siyasi ve askeri farklıklarını iyi okuyamıyorlar günümüz savaşlarında tamamen kaybetme yada kazanmak yok .Diğer bir konu eger savaşa girmeye karar verirsen çok çok para harcamayıda göze alman lazım ,para yoksa savaşta yok

yanıt0
yanıt0
tövbekar 34:

pkk pyd yi abd destekliyor abd ile isbirligi yapan tc ye ihanet icindedir abd bizi hep kandiriyor sirtimizdan vuruyor asla dost degil

40
9
yanıtYanıtla
ali yazar:

o ne la bari 1500 falan deseydin ..yazık olacak bunca kefereye

25
9
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

İyi de kiminle karşılaşacağız ? Uçaklarımız Suriye hava sahasında uçamıyor ? Rejim güçleriyle mi ? Terör gruplarından hangisiyle ? Bilindik hasım mı

17
12
yanıtYanıtla
by nokta :

pkk bitecek siz istesenizde istemesenizde.....

yanıt24
yanıt9
Metin Yalcin:

Bizim uçaklarımızın Suriye sahasına girmesine gerek yok kendi hava sahamızdan çıkmadan daha önceden belirlenen koordinatlarda ki hedeflere akıllı güdümlü füzelerle atış yapılıyor ve güvenli bir şekilde hedefler vuruluyor TSK sıfır zayiatla operasyonu tamamlıyor rahat olun Devletimiz işin kolayını biliyor, bu terör guruplarını en son sınırımızdan 170 Km derinlikte vurdu geçen hafta başında ..

7
5
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title