Haberler

Azerbaycan'da Yaşayan Türk Vatandaşları Cumhurbaşkanlığı İlk Tur Oylaması İçin Sandığa Gitti

Azerbaycan’da yaklaşık 6 bin 300 Türk vatandaşı Cumhurbaşkanlığı ilk tur oylaması için sandığa gitti.

Azerbaycan'da yaklaşık 6 bin 300 Türk vatandaşı Cumhurbaşkanlığı ilk tur oylaması için sandığa gitti.

Azerbaycan'da yaşayan Türk vatandaşları başkent Bakü, Gence ve Nahçıvan olmak üzere üç farklı şehirde oy kullandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı yaklaşık 6 bin 300 Türk vatandaşı oy kullanmak için sandığa gitti.

Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, "Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı halkın oyuyla seçilmesi söz konusu ve ilk defa yurtdışındaki seçmenlerimizin de oy kullanma imkanları oluyor. Gözlemlediklerim kadarıyla vatandaşlarımızda bundan son derece memnunlar. Yıllardır yurtdışında yaşayıp da bundan mahrum kalmış vatandaşlarımız memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Biz Türkiye olarak bu süreçten de büyük bir başarıyla çıkacağız ve bu 2 yeni uygulamada da yine demokratik standartlarımızı, zaten iyi olan seviyesini bu vesileyle daha da ileri bir noktaya taşımış olacağız. Azerbaycan'da toplam 10 sandık açmış oluyoruz. Azerbaycan'da toplam 6300'e yakın kayıtlı seçmenimiz var" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Ermenistan cephe hattında hayatını kaybeden 13 kişiyi de unutmayan Alper Coşkun, "Allahtan rahmet diliyorum, bu son derece üzücü bir gelişmedir. Bu işgalin en kısa sürede sona ermesinin en acı ve en açık göstergesidir. Sayın Dışişleri Bakanımız başsağlığı dileklerini iletmek için sayın Dışişleri Bakanı Memmedyarov'la görüştü. Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüşmesi söz konusu. Gelişmeleri çok yakından izliyoruz. Kalıcı barış içersin de bu işgalin bir an önce sonra ermesi gerektiği düşünüyoruz. Türkiye olarak bunu sadece sözle değil aktif bir şekilde gerçekleştire bilmek için Azerbaycan'la el birliği içeresinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlar için sıcakta beklemesinler diye Bakü Büyükelçiliğinin bahçesinde çadırlar da kuruldu.

Çok rahat bir şekilde oy kullandığını söyleyen Seçkin Figen, "Burada vatani görevimizi yapmaya geldik. Oyumuzun herkese vatana millete hayırlı olmasını dilerim. Hangi aday olursa olsun önemli olan neticenin vatanımıza hayırlı olmasıdır. Gayet rahat sıra olmadan geldik, çok güzel organize olunmuş. Hemen yardımcı olup sandıklarımıza yönlendirdiler. Geldik oyumuzu çok rahat bir şekilde kullandık hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Oy kullanmak için sandığa gelen Serdar Özcan adlı vatandaş ise "Bu sitem belki dünyada yeni bir vizyon yarata bilmek için yeni bir süreç olacak. Umut ediyoruz ki ülkemize ve insanlığa hayırlı bir sonuç çıkar. Öncelikle Türkiye'de hem sivil inisiyatif hem de bütün insanların eşit olarak değerlendirildiği, eşit olarak konumlandığı, din, dil ve ya ırk olarak öğretilmeden sadece tek vatandaşlık çerçevesinde nitelendirdiği bir süreç bekliyoruz. Hepimiz bu amaçla sandığa geldik, hepimiz bu amaçla oy kullandık" dedi. - BAKÜ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Alper Coşkun Azerbaycan Türkiye Bakü Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title