Haberler

ABD'li uzmanlardan kabus senaryosu: Üçüncü dünya savaşı 2034'te başlayacak

Güncelleme:

ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın kaleme aldığı "2034: A Novel of the Next World War" isimli kitapta, 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle 3'üncü Dünya Savaşı başladığı senaryosu yer aldı. Kitaba göre savaşta insansız askeri araçlar ve hack saldırıları ön plana çıkacak.

İki senedir koronavirüs salgınıyla mücadele eden dünyada, siyasi krizlerden iklimsel değişikliklere kadar birçok sorun baş gösteriyor. Ülkeler arasında artan gerilim ve askeri yatırımların hızla artması ise uzmanları bir hayli tedirgin ediyor.

2034'TE BAŞLAYACAK

Hürriyet'in haberine göre ABD'de yazılan bir kitap ise tehlikenin ne boyutta olduğuna dikkat çekiyor. Ülke basınında yer alan haberlere göre, '2034: A Novel of the Next World War' (2034 Dünya Savaşı senaryosu) isimli kitapta 'küresel yangın' olarak adlandırılan en kötü senaryoya yer veriliyor.

ABD'li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman'ın kaleme aldığı kitapta 2034'te ABD savaş gemilerinin Güney Çin Denizi'ne girmesiyle 3'üncü Dünya Savaşı başlıyor.

İNSANSIZ ASKERİ ARAÇLAR KULLANILACAK

Kurgu temelli olan kitap böyle bir savaşın yaşanması durumunda hangi silahların kullanılabileceği hakkında da bilgiler sunuyor. Buna göre, savaş alanına otonom yani insansız askeri araçlar hakim olacak.

HACK SALDIRILARI YAPILACAK

Stavridis ve Ackerman, konvansiyonel savaşın yanı sıra böyle bir çatışmada bir ilk yaşanacağı görüşünde. İkiliye göre, bu ölçekte bir savaşta iki taraf da düşman sistemlerini saf dışı bırakmak için geniş çaplı hack saldırıları düzenleyecek.

BU SAVAŞTAN RUSYA KARLI ÇIKACAK

Politico'dan Maximilian Terhalle'ye göre ise ABD - Çin savaşı Rusya Devlet Başkanı Putin'in yıllardır beklediği fırsatı tabiri caizse altın tepside sunabilir.

"Bir ABD-Çin savaşı muhtemelen ABD'nin ekonomik ve askeri yeteneklerinin tamamını olmasa da çoğunu emecek ve sonuç olarak Avrupa'da caydırıcılık sağlama konusundaki güvenilirliğini büyük ölçüde baltalayacaktır" diyen Terhalle'ye göre, böyle bir çatışma Putin'e Rusya'nın 1991'de Soğuk Savaş'ın sonundaki yenilgisini telafi etmek için fırsat sağlayacak.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Dünya Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

Toptancının verdiği fiyatı beğenmeyince bir kamyon patlıcanı çöpe döktüler

500

Yorumlar (12)

Sinan Yılmaz :

Büyük devletler savaşa aşırı hevesli ve meraklı. Dünyamızı küresel ısınmadan kaynaklı doğal afetlerden, insanları açlıktan kurtarmak, daha iyi bir dünya için tüm devletler çalışmalı. Çok büyük hayal ama, yine de umudumu sürdüreceğim.

66
6
yanıtYanıtla
Umut Bogoçlu:

O yıla kadar ABD nin dünya üzerinde hiç bi etkisi kalmaz boş yapmasınlar

32
17
yanıtYanıtla
İrfan Ekiz:

Heh. 2034 uygundur tammmm emekli olacagiz savaş çıkıyor olacak iş degil

39
2
yanıtYanıtla
euro stil:

biz dua ederiz bizi korur

12
16
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

albert einstain: üçüncü dünya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama dördüncü dünya savaşında taş ve sopaların olacağının biliyorum demiş.

19
5
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Neyi paylaşamıyoruz. Yaşama hakkı insana bir kere verilir. Başka insanların yaşamlarında gözünüz mü var. Abd nin tacizlerinden, saldırılarından vs herşeyinden bıktı Dünya. Sözüm Çin ve Rusya'ya da tabii

21
2
yanıtYanıtla
Abura Demirel:

kelp haçlı siyonist namuzsuz amerika defolsun yok olsunlar umarım çin ve rusya kazanır namuzsuz amerika alın teri olan hakettiğim 40 milyon dolar ödülümü bile vermiyor elimde deliler kanıtlar var kaç defa abd yetkilere ve adalet bakana söyledim yazdım umrumda değiller diyor özellikle aşalık herif fed başkanı powell da ! inşallah yeryüzünde amerika yok olur. fed başkanı powell sistemleri rus hakerlera vermezsem !

13
5
yanıtYanıtla
Süleyman Eker:

Senin konu ne dostum amerikayla ? merka ettim

yanıt2
yanıt1
songül zeybekgil:

İnşallah ABD yeryüzünden silinir. Dünyada ki en büyük pislik amerika

10
6
yanıtYanıtla
Zafer Ören:

birşeyin tarihini vermek için onu kendin planlanlarsın

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title