Haberler

Ab, İspanya'nın Bütçe Açığı Takvimini Bir Yıl Uzattı

Avro Bölgesi maliye bakanları, İspanya'nın büyük mali açığının düzeltilmesi için son tarihi bir yıl erteleyerek 2014'e aldı.

Avro Bölgesi maliye bakanları, İspanya'nın büyük mali açığının düzeltilmesi için son tarihi bir yıl erteleyerek 2014'e aldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki gün süren toplantıda İspanyol bankalarına sermaye aktarımına yeşil ışık yakan Avro Bölgesi maliye bakanları, ekonomik entegrasyonun güçlendirilmesine yönelik konuları ele aldılar. Görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenleyen Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, Avrupa Komisyonu'nın İç Pazar ve Hizmetlerden Sorumlu Üyesi Michel Barnier ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY) Maliye Bakanı Vassos Shiarly, İspanya'ya finans kurumlarını yeniden yapılandırması için yapılan tavsiyelerin yerinde olduğunu belirttiler.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, "Her şeyden önce İspanya'nın büyük mali açığını düzeltmesi için verilen tarihin 2014'e uzatılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu demektir ki bu yıl İspanya için yüzde 6.3 olan bütçe açığı oranı 2014'te yüzde 2.8 olacak. İspanyol yetkililerin anlaşılan sürede ikna edici önlemler alacağından eminim. Bu, İspanya'nın sürdürülebilir büyüme ve istihdam için ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir kamu maliyesine bağlılığı yönünde güçlü bir sinyal yollayacaktır. Komisyon, İspanya'nın yükümlülüklerine uyumunu yakından takip edecek" diye konuştu.

GKRY Maliye Bakanı Vassos Shiarly ise, "AB'nin 2013'teki proje bondlarının öngördüğü, 4.5 milyar avronun kilit stratejik altyapı projeleri için özel sektöre aktarılmasıyla alakalı bir düzenlemeyi onayladık" dedi.

Avrupa Komisyonu'nın İç Pazar ve Hizmetlerden Sorumlu Üyesi Michel Barnier de, "Mario Monti'nin dediği gibi ikinci genel yaklaşımımız finans kurumlarına dair. Bu bakışa 'Avrupa bankacılığı için yeni bir model kurmak' diyebilirim. Bunu genel bir yaklaşım olarak ifade ettim çünkü finans birliği fikri üzerinde 2.5 yıldır çalıştığımız, ufak ufak oluşturduğumuz yeni bir konsept. Bu yeni bankacılık modelini destekleyen 4 köşe taşı da şu anda masada bulunuyor" ifadelerini kullandı.

İspanya için üzerinde anlaşılan mutabakat anlaşmasının ulusal parlamento onayından sonra 20 Temmuz'da kesin olarak yürürlüğe girmesi beklenirken, programda sermaye açığı bulunan bankalara yeni şartlar koşulması ve İspanya'nın finansal ve düzenleyici yapısının güçlendirilmesi bulunuyor. - BRÜKSEL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Olli Rehn Brüksel İspanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title