Haberler

7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

Güncelleme:

İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye 5 aydan uzun süredir devam eden hava saldırılarında tansiyonu yükseltecek bir gelişme yaşandı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın liderlerinden Mervan İssa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

İSRAİL BASINI GEÇEN HAFTA DUYURMUŞTU

İsrail basını, geçen hafta İssa'nın Gazze'deki hava saldırılarında öldüğü haberlerinin İsrail ordusu tarafından incelendiğini duyurmuştu. İsrail Ordu Radyosu, askeri istihbaratın İssa'nın bulunduğunu tespit ettiği Nusayrat mülteci kampının bombalandığını, ölen 5 kişi arasında Kassam Tugayları'nın 2 numarası olan İssa'nın da yer alıdğını aktarmıştı.

SAVAŞTA ÖLEN EN ÜST DÜZEY HAMAS ÜYESİ

İsrail'in arananlar listesindeki önde gelen isimlerden biri olan Mervan İssa, 5 aydan uzun süredir devam eden savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu. Hamas yöneticisinin ölümünün, Mısır ve Katar arabuluculuğunda zor da olsa devam eden ateşkes görüşmelerini sekteye uğratabileceği belirtiliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Dünya Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Baykal Palandoken:

ALLAH rahmet etsin cihatçı kardeşimize.

247
40
yanıtYanıtla
Vatandaşın biri:

Ellerine sağlık, yiyin birbirinizi.

41
209
yanıtYanıtla
Kartepe Bal:

İnsan mısın sen

yanıt1645
yanıt24
muhammet demirkapı:

Siz nereden türediniz ? Bizim toplum bu değildi

yanıt1127
yanıt14
Burak Bayhan:

beyni yıkanmış dicemde sende beyin olmama ihtimali daha yüksek :)

yanıt67
yanıt15
Seyyahufukar:

Sen karakterini kaybetmiş bir insansın. Vatandaşın biri

yanıt2
yanıt1
Davut :

Allah orada mücadele eden ve tüm zulüm gören müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun

216
32
yanıtYanıtla
Tarkan Nedirönündensarkan:

öldürülmedi şehit edildi

124
35
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

VATANSEVER isimli şüpheli şahıs: Hamas terörist peki İsrail ne.? Zorla insanların evlerini elinden alan, orada ki Filistinlilere yaşam hakkı tanımayan ve şimdi bütün Dünya'nın gözünün önünde her gün onlarca, yüzlerce BEBEK ve Çocuk katleden İsrail ne söylesene.?

yanıt389
yanıt9
BUĞRA EMRECİKSİN:

VATANSEVER: Hamas'ın yaptığı terör eylemidir. Yapılan terör eylemine uluslararası kurallara aykırı şekilde çocuk ve bebek öldürerek cevap veren İsrail Hamas'ın kat ve kat üzerinde terör eylemi gerçekleştirmektedir.

yanıt7
yanıt15
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title