Haberler

Diyarbakır Hdp Diyarbakır İl Başkanı Camcı Vekillerimizle Gurur Duyuyoruz

Hdp Diyarbakır İl Başkanı Camcı: Vekillerimizle gurur duyuyoruzAhmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA) - HAKLARIN Demokratik Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şerif Camcı, milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında, Eren Bülbül'ü şehit eden PKK terör örgütünün sözde Karadeniz bölge...

Hdp Diyarbakır İl Başkanı Camcı: Vekillerimizle gurur duyuyoruz

Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA) - HAKLARIN Demokratik Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şerif Camcı, milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında, Eren Bülbül'ü şehit eden PKK terör örgütünün sözde Karadeniz bölge sorumlusu Zeynel kod adlı Mehmet Yakışır'ın Diyarbakır'daki cenazesine katıldıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya tepki göstererek, "Biz, milletvekillerimiz Remziye Tosun ve Musa Farisoğlu ile gurur duyuyoruz. Onlar, bu halkın kendilerine oy verirken beklentilerinin ne olduğunu çok iyi bilen milletvekillerimizdir" dedi.

HDP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Camcı, Eren Bülbül'ü şehit eden teröristin cenazesine katılan HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Haklarında soruşturma açılan HDP milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları'nın da katımıyla yapılan açıklamada konuşan HDP İl Başkanı Şerif Camcı, milletvekillerinin eylemlerine, siyasal çalışmalarına, davranışlarına müdahale edildiğini belirterek, "Siz, bu halkın mücadelesini yıllarca kriminalize ettiniz. Adli durummuş gibi sorgulamaya, sıradanlaştırmaya çalıştınız. Oysa bu halk kendi taleplerinin onurlu mücadelesini yürütüyor. Bu halkı siz, bu tür yaklaşımlarla engellemeyediniz, bundan sonra da engellemeyeceksiniz. Milletvekillerimiz Remzi Tosun ve Musa Farisoğulları bu halkın realitesine uygun siyasal mücadelelerini yürütüyorlar. Siz istediğiniz kadar kriminalize edin, adli birer suçlu gibi kamuoyuna algı yaratmaya çalışın. Vekillerimiz halkımızın realitesine ve gereklerine uygun hareket ediyorlar. HDP Diyarbakır il örgütü olarak bir kez daha ilan ediyoruz, biz milletvekillerimiz Remziye Tosun ve Musa Farisoğlulları ile gurur duyuyoruz. Onlar, bu halkın kendilerine oy verirken beklentilerinin ne olduğunu çok iyi bilen milletvekillerimizdir. Halkımızın seçilmiş temsilcileridir ve biz de onların yanında birlikte bu mücadeleyi yürütmenin sözünü veriyoruz. Bir gerillanın cenazesine katılmak, ailesinin acısını paylaşmak, yanında durmak dünyanın hiç bir yerinde ahlak, din, etik anlayışında suçlanacak bir şekilde kimsenin önüne konulamaz. Bu ve benzeri uygulamalarınızla her geçen gün bu halkın öfkesini, tepkisini aldığını görmeniz gerekiyor."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Musa Farisoğulları Remziye Tosun Diyarbakır Politika Güncel Haberler

title