Haberler

Diyarbakır'da "zorunlu Göç Ve Etkileri" Konulu Toplantı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Kalkınma Merkezi, yaptığı anket sonuçlarını "Zorunlu Göç ve Etkileri-Diyarbakır" konulu bir toplantıyla kamuoyuna duyuracağını söyledi.

Diyarbakır'da en fazla göç alan 5 mahallede anket çalışması yapan Kalkınma Merkezi'nin, anket sonuçlarını "Zorunlu Göç ve Etkileri-Diyarbakır" konulu bir toplantıyla kamuoyuna duyuracağı bildirildi.

Diyarbakır'da 2005 yılında "Zorunlu Göç ve Etkileri-Diyarbakır" başlıklı araştırma çalışması başlatan Eğitim, Araştırma, Uygulama, Danışmanlık, Üretim ve İşletme Kooperatifi adlı Kalkınma Merkezi, çalışmasının ilk etabını tamamladı. Kalkınma Merkezi tarafından yürütülen çalışmalarda, köyden kentlere göç eden ailelerle görüşülerek, köy yaşantıları, göç sırasında yaşadıkları, göç sonrası Diyarbakır'da neler yaşadıklarıyla ilgili konular araştırılıyor. Buna göre, Diyarbakır kent merkezinde en fazla göç alan 5 mahallede anket çalışması yapan Kalkınma Merkezi, anket ve araştırma çalışmalarını açıklamak amacıyla 31 Mayıs'ta Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenleyecek.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Merkezi ile çeşitli üniversitelerden akademisyen ve konukların katılacağı "Zorunlu Göç ve Etkileri-Diyarbakır" başlıklı toplantı programı, araştırma sunumuyla başlayacak. Boğaziçi Üniversitesi'nden Şemsa Özar, Kalkınma Merkezi'nden M. Tahir Dadak ve Zarife Durmaz'ın araştırmanın sunumunu yapacağı toplantıda, Diyar Göç-Der Başkanı Ahmet Kalpak ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'ndan (TESEV) Dilek Kurban da birer konuşma yapacak. Moderatörlüğünü Şemsa Özar'ın yapacağı tartışmanın ardından toplantı akşam verilecek kokteylle sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title