Haberler

''Dış'ın İç'e, İç'in Dış'a Bakışı'' Sergisi

Galeri G-art 22 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında "Arklar 2011" isimli solo sergisiyle Dilara Akay'a evsahipliği yapıyor.

Akay'ın yeni sergisi üçboyutlu çalışmalarının yanı sıra ayna ve cam kullanarak katmanlardırdığı dijital çizimlerinden oluşuyor.

Ayna sayesinde izleyicilere izlenim ve yorumları için interaktif ve yaratıcı bir iletişim zemini yaratıldığını vurgulayan Akay, "yine mimari formlardan yola çıkarak yaptığım bu çalışmalarda özellikle aynalar kullanarak "dış'ın iç'e – iç'in dış'a bakışı"nı sorgulamak istiyorum. Gunumuzde sunulan eseri gormek degil esere bakmak gerekiyor. Izleyicinin bakmak ile alakali sorumlulugu var.

Karsisindaki calismaya ise nasil bakmasi gerektigini bilme gerekliligi..

Izlerken neler oluyor ve benim bu konu ile alakali sorumlulugum nedir.. Katmanlar arasından kendimizi görebiliyor muyuz? Kendimizi daha iyi tanımak, günümüz dünyasını kendimiz üzerinden anlamlandırabilmek ve değişim/gelişim olanağını araştırmak için kendimize sorular sorabiliyor muyuz?" diyor.

Serginin bir parçası olan enstelasyonda ise Marcel Duchamp'in Large Glass isine gonderme var. Orada cam uzerinde, mekan ile iliski icinde olan calisma burada 3 boyutlu olarak mekan ile iliskide.. Orada soyulup kiyafetleri asilan gelin, burada kendi ciplakligimiz icin katmanlarin camasirlik gibi asilmasi.. Kendimizi en kirilgan halimizle tanismaya davet ediyor…Bir digger enstelasyonda da yine varolus ile alakali form arayisları var.. Yine ilham kaynagi mimari..

Arklar 2011 sergisi; 22 Kasım-24 Aralık 2011 tarihleri arasında Salı günleri hariç her gün saat 11:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title