Haberler

Dha İstanbul- "Nöbetçi Yayın Yönetmenliği Davası"Nda Mütalaa

Prof. Dr. Beyza Üstün ve gazeteci Murat Çelikkan'ın 7,5'er yıla kadar hapisleri istendi

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin bir günlük nöbetçi yayın yönetmenliğini yaptıkları gerekçesiyle Prof.Dr. Beyza Üstün ve gazeteci Ekrem Murat Çelikkan'ın ayrı ayrı yargılandıkları davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıkların "Terör Örgütü Propagandası yapmak" suçundan 1,5'er yıldan 7,5'er yıla kadar hapisleri talep edildi.

Prof. Dr. Beyza Üstün ve gazeteci Ekrem Murat Çelikkan'ın ayrı ayrı yargılandıkları dava, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya katılmayan sanıkları avukatları temsil etti. Her iki davada sanık olan kapatılan gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkındaki dosya ise ayrılarak İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

AYRI AYRI MÜTALAA VERİLDİ

Mahkeme Savcısı Ömer Karakaya, her iki dava için mütalaasını açıkladı. Prof. Dr. Beyza Üstün hakkında verilen mütalaada, 21 Mayıs 2016 tarihli Özgür Gündem'de yayımlanan yazılara yer verilerek tüm haber ve içeriklerin terör örgütü Pkk'nın eylemlerini meşrulaştırma, övme amacına yönelik Pkk'nın propagandası mahiyetinde olduğu ifade edildi. Prof. Üstün'ün o tarihte nöbetçi yayın yönetmeni olduğu belirtilerek Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7/2. maddesi uyarınca 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

SON SAVUNMALARINI YAPACAKLAR

25 Mayıs 2016 tarihinde Özgür Gündem'in nöbetçi genel yayın yönetmenliğini üstlenen Murat Çelikkan hakkında verilen mütalaada da, gazetenin o tarihteki içerik ve görsellerinde PKK terör örgütü eylemlerinin propagandasının yapıldığı belirtilerek Çelikkan'ın TMK'nın 7/2. maddesi uyarınca 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istendi. Ancak mütalaada, her iki sanık hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik etmek, suçu ve suçluyu övmek" suçlarından ceza verilmesine yer olmadığı belirtildi. Her iki dava, sanıkların mütalaaya karşı son savunmalarını yapmaları için 16 Mayıs tarihine bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyza Üstün İstanbul PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title