Haberler

Değişen Dünyada Müslüman Kadın Sempozyumu

Yazar Yıldız Ramazanoğlu, "20. yüzyılda kadınlar hala sokaklarda öldürülüyor.

Yazar Yıldız Ramazanoğlu, "20. yüzyılda kadınlar hala sokaklarda öldürülüyor. Biz kadın soykırımıyla karşı karşıyayız." dedi.

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından düzenlenen "Değişen Dünyada Müslüman Kadın" konulu sempozyumun "Ailede Kadın" oturumu, Dr. Sare Davutoğlu başkanlığında yapıldı. Davutoğlu, insana dair her şeyin ailede başladığını söyledi. ABD'de yapılan bir araştırmada, ameliyat olduktan sonra bakım evi ile ailelerinin yanına dönen kalp hastalarının iyileşme süreçlerinin karşılaştırıldığını anlatan Davutoğlu, "Ailesinin yanına dönenlerde iyileşme sürecinde çok daha olumlu bir sonuca ulaşıldığı görülmüş." dedi.

Oturumda konuşan eczacı, yazar Yıldız Ramazanoğlu da toplumda nasıl hareket etmeleri gerektiğinin kadınlara hep söylendiğini ifade etti. Kadınların çok yönlü, kapsamlı ve amaçlı bastırmalara rağmen kendi özgürlüğünü inşa ettiğini belirten Ramazanoğlu, İslami anlamda bir şeylerden fedakarlık yapmanın da kadınların kendi tercihi olduğunu vurguladı.

Dünya bu kadar hızlı değişirken, teknolojik gelişmeler "baş döndürücü hıza" ulaşırken kadınların halen dünyadan habersiz şekilde evlerinde oturmalarının istenemeyeceğini ifade eden Ramazanoğlu, "Bu ülkede yaşıyorsak, 15 Temmuz hadisesi gibi başımızdan korkunç şeyler geçiyorsa, bunların üzerine kafa yormak, düşünmek, bunları analiz etmek, ileriye dönük projeksiyonlar yapmak durumundayız. Müslüman olan veya olmayan hiçbir erkek bizim hakkımızı, hukukumuzu çiğneyemez. Benim vazifem var, kendi vazifemi kendim tayin ediyorum. Nasıl mutlu olacağımı da kendim tayin ediyorum." dedi.

Kadına yönelik şiddet

Dinlediği bir radyo programında konuk konuşmacının kadına hangi koşullarda şiddet uygulanacağını anlattığını duyunca çok şaşırdığını dile getiren Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20. yüzyılda kadınlar hala sokaklarda öldürülüyor. Biz kadın soykırımıyla karşı karşıyayız. Bütün bunlar yaşanmıyor gibi kadının dövülmesinin nasıl haklı olduğu, kadını dövmenin ne zaman ve ne şekilde gerçekleşebileceği, kadının hastanelik olmaması için ne gibi tedbirler alınması gerektiği konuşuluyor. Gel de sinirlenme. İnanamıyorum. 15 Temmuz benim algı eşiğimi aştı. Bu arada erkeklerin bu kafasını da anlayamıyorum, bu da benim algı eşiğimi aşıyor. Neden hala bunu konuşuyorsunuz? Peygamberimizin hayatına bakıyorum böyle bir şeyle karşılaşmıyorum. Şefkatten, anlaşmaktan, uzlaşmaktan, birlikte can yoldaşlığı yapmaktan, bir aile içinde erkek ve kadın olarak ışık olmaktan bahsedeceğimize hala bunları konuşuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Yıldız Ramazanoğlu Sare Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title