Haberler

Cüce Maymunlara Yazlık Bahçe Konforu

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nin neşeli sakinlerinden cüce maymunlar, yaz mevsimini geçirmeleri için özel inşa edilen tropikal yaşam alanlarına alındı.

Güney Amerika kökenli iskelet kafalı maymun, kahverengi kapuçin, kırmızı elli tamarin, beyaz yüzlü ipek maymun, beyaz yüzlü saki türünden 19 cüce maymun, yaz mevsimi için inşa edilen alana geçirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar, cüce maymunların yaz mevsimini geçirecekleri yeni bölüme alınmalarını ilgiyle izledi.

Barınaklarının kapısının açılmasının ardından uzun süre sonra ilk defa açık havaya çıkan cüce maymunlar, renkli görüntüler oluşturdu.

"Cüce maymunlar gün ışığından daha fazla yararlanacak"

Hayvanat bahçesi veterineri Hilal Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni inşa edilen yazlık alanlarına alınan cüce maymunların uzun aradan sonra ilk defa güneşli bir alana kavuştuğunu söyledi.

Cüce maymunların bugüne kadar özel ısıtılan kapalı barınakta yaşadığını belirten Akbaş, "Gün ışığının çok önemli olması nedeniyle onlar için yazlık bahçe inşa ettik. İlgilerini çekebilecek farklı bitkilerle ortamı zenginleştirdik. Artık daha geniş bir alana sahipler." diye konuştu.

Akbaş, artık hem cüce maymunların gün ışığından daha fazla yararlanacağını hem de ziyaretçilerin maymunları daha rahat görme şansı bulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Amerika Faruk Yalçın Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title