Haberler

"Çözüme Evet Koalisyonu", Sürece Katkı Sunulmasını İstedi

'Çözüme Evet Koalisyonu', çözüm sürecine herkesin katkı sunmasını istedi.

'Çözüme Evet Koalisyonu', çözüm sürecine herkesin katkı sunmasını istedi.

Yeni kurulan 'Çözüme Evet Koalisyonu'nun Taksim Hill Otel'de yaptığı toplantıda, çözüm sürecine katkı yapılması için öncelikle ölümlerin durdurulması gerektiği belirtildi. Çözüme Evet Koalisyonun etkinlikleri hakkında konuşan İnsanı Yardım Vakfı (İHH) adına avukat Gülten Sönmez,"26 Mayıs'ta 'Büyük İstanbul Yürüyüşü'ne herkesi bekliyoruz. Öncesinden özellikle gençlerin katılımını beklediğimiz 5 Mayıs İstanbul yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Her yerde 'çözüme evet' stantları kuracağız, üniversitelerde bilgilendirme faaliyetleri yapacağız. Bu çalışmalara herkesin katılımını bekliyoruz" dedi.

Ardından Sivil Dayanışma Platformu'ndan Ayhan Ogan, "Dört aydan beri bu ülkede bomba patlamadı, karakollar basılmadı. Bu çok önemli bir kazanç değil mi? Barışı konuşmak güzel değil mi?" Neden korkular, endişeler üzerinden bize 80 yıldır yaşadıklarımızı hatırlatmaya çalışılsın? Herkesin bu muhasebeyi yapması lazım" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ"

Basın açıklamasını okuyan Balçiçek İlter, "Çözüm sürecine gözümüz gibi bakmalıyız" dedi. İlter, 30 yıldır her gün yürek çarpıntılarıyla uyanmaya sebep olan dev bir sorunun çözülmekte olduğunu vurguladı. İlter, "Çatışmaların sona ermesi, öncellikle gençlerin yaşamaya devam etmesi anlamına gelir. Ölümlerin durması anlamına gelir" ifadelerini kullandı. İter açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Çözümü savunan milyonların sesi olmak için hep beraber harekete geçiyoruz. Ülkemizde birbirini tanıma şansı bulamamış milyonlara… Dinle, anlat, duy, konuş… diyoruz. Herkesin ve tüm kimliklerin ortak geleceğinin eşitlik içinde inşası açısından bu can alıcı meselenin çözümüne katkı sağlamanın insanlık borcu olduğuna inanıyoruz."

Toplantı; Roni Margulies, Ferda Keskin, Hayko Bağdat ve Ufuk Uras'ın konuşmalarının ardından sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balçiçek Pamir İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title