Haberler

Ağlatan sipariş O gün gelmelerini bekliyordum ama gelmediler, gelemediler

Güncelleme:

İZMİR'de yaşanan depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz'ün sipariş ettiği telefon kılıflarının depremin olduğu gün geldiğini söyleyen mağaza çalışanı Emre Cihan, O gün gelmelerini bekliyordum ama gelmediler,...

İZMİR'de yaşanan depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden ikizler Çınar ve Sayra Alpgündüz'ün sipariş ettiği telefon kılıflarının depremin olduğu gün geldiğini söyleyen mağaza çalışanı Emre Cihan, O gün gelmelerini bekliyordum ama gelmediler, gelemediler diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde aynı gün hayata merhaba diyen ikiz kardeşler Çınar ve Sayra Alpgündüz, depremin yıktığı Rıza Bey Apartmanı'nda yine el ele can verdi. İkizlerin depremden birkaç gün önce telefon kılıfı sipariş ettiğini ve deprem olmadan birkaç saat önce kılıfların geldiğini söyleyen mağaza çalışanı Emre Cihan (27), Onlar bizim gözbebeklerimizdi. Cıvıl cıvıllardı, hayat dolulardı. Çalıştığım yere sürekli gelirlerdi. Bana ikisi de telefon kılıfı siparişi vermişti. Hatta kılıfların gelmesi uzun sürünce, mağaza müdürüme söylemişler. Depremin olduğu gün sipariş ettiğim kılıflar geldi. Arasında onların istedigi kılıflar da vardı. Ben o gün astım ve etiketlerini bastım. O gün gelmelerini bekliyordum ama gelmediler, gelemediler ifadelerini kullandı.

CEHENNEMİ, HATTA KIYAMETİ YAŞADIK

Rıza Bey Apartmanı'nın karşışında bulunan bir mağazada çalışan Emre Cihan, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Deprem başladığında panik içinde caddenin karşısında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na doğru koşmaya başladığını söyleyen Cihan, iş arkadaşının onu uyarması sayesinde saniyeler sonra yıkılan binaya doğru gitmediğini belirterek, O gün iş arkadaşımla beraberdik. Önce hafif bir sallandık. İş arkadaşım normal bir İzmir depremi, ne kadar sürebilir ki diye düşündü ama daha önce depremi yaşadığım için ufak bir sallatıda bile dışarıya kaçan insanım. Deprem başlayınca kendimi geri geri koşarak dışarı attım. Farkında olmadan yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na doğru kaçmaya başladım. Yolun yarısını geçtim. Yan taraftan bir esnaf bir arkadaş geldi, birbirimize tutunmaya çalıştık ama yer bizi silkeledi. Bu sırada iş arkadaşım gelip Rıza Bey Apartmanı'nın önüne gitmemi engelledi. 'O tarafa değil' diyerek kolumdan tuttup çekti. Arkamı döndüğünda oradaki bir dükkanın çökmeye başladığını gördüm ve bina komple çöktü. Ardından toz bulutu her yeri kapladı. Biz o toz bulutunu bina üstümüze doğru yıkılıyor sandık. Hala yuttuğumuz tozlardan öksüyoruz. Camların, kolonların patlaması, o sesler, insanların 'yardım edin' çığlıkları. Biz o gün burada cehennemi, hatta kıyameti yaşadık. Herkes bir tarafa koşuyordu. Göz gözü görmüyordu dedi.

'UMARIZ YAŞIYORDUR VE INI GELİP ALIR

Arama kurtarma ekipleri tarafından Rıza Bey Apartman'ından çıkan müşterisine ait bir vesikalık fotoğrafın kendisine bırakıldığını belirten Cihan, fotoğrafın ait olduğu kişinin ismini bilmediğini, ancak sürekli müşterisi olduğu için gülümsemesinden tanıdığını belirterek, Enkazın ilk günlerinde arama kurtarma ekiplerinden gelen ekipler, enkazdan bir kadına ait vesikalık fotograf bulmuş. Bize tanıyıp tanımadığımızı sordular. Tanıdığımız bir müşterimizdi, ben fotoğrafa bakınca gülümsemesinden tanıdım. Sürekli gidip gelen bir müşterimizdi. İsmini bilmiyoruz, enkaz da mı kaldı, sağ mı onu da bilmiyoruz. Biz Rıza Bey Apartmanı'nın karşısındayız. Yakını gelsin, eğer iyise kendisi gelsin. Biz bu fotoğrafı bilsayarımızın baş köşesine astık ama baktıkça acı çekiyoruz diye konuştu.

DEPREME İKİNCİ KEZ YAKALANDI

Daha önce Gölcük depremini de yaşadığını dile getiren Cihan, bu kez de depreme İzmir'de yakalandı. Gölcük depreminde 5 yaşında olduğunu söyleyen Cihan, Ben Sakarya'daki depremi de yaşadım. Yaş o zaman 5'ti. Şimdi 27. O zaman da çok net hatırlıyorum. Duvarların içindeki tuğlaların gıcırtısını duymuştum. Benim annem babam çok şakacı insanlar. Anne baba odayı niye sallıyorsunuz, odayı sallamayın diye bağırmıştım. Akrabalarımız İzmit, Yalova civarındaydı ve babamın üstünden ölü kokusu bir hafta çıkmamıştı. Deprem olunca yaşadığım o deprem aklıma geldi. Kalıcı etkileri de var. Ufak bir sallantıda bile kaçıyorum diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emre Cihan İzmir Çınar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title