Haberler

Çiğdem Tunç: Güldürebilmek İçin Matematik Hesap Vardır

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHA - Geçen Eylül ayında adını verdiği tiyatro açan eski balerin, oyuncu Çiğdem Tunç, herkesin kolayca ağlatılabileceğini ancak güldürmenin kolay olmadığını anlatırken, "Güldürebilmek için matematik hesapları vardır.

İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul, DHA - Geçen Eylül ayında adını verdiği tiyatro açan eski balerin, oyuncu Çiğdem Tunç, herkesin kolayca ağlatılabileceğini ancak güldürmenin kolay olmadığını anlatırken, "Güldürebilmek için matematik hesapları vardır. 1 saniye önce veya sonra aynı sözü söylerseniz insanlar gülmez. Tam zamanında söylemelisiniz. 'Ağır vasıta ehliyetini sahnede alırsınız' dedi. Çiğdem Tunç Tiyatrosu, 'El Deliye Biz Akıllıya Hasret' isimli 2 perdelik komedi oyununu, Avcılar Belediyesi'nin ücretsiz kültürel etkinliği kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneledi. Çiğdem Tunç'un yanı sıra Onur Sarıaltın, Özkan Ayalp, Sema Aras, Murat Parasayar, Çiğdem Tunç, Deniz Değirmenci, Barış Ayas, Alper Çorumluoğlu, Ünal Zorer, Aron Buniel'in rol aldığı, izleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda sanatçılar ve izleyiciler, bir ağızdan 'Memleketim' şarkısını söyledi. Çiğdem Tunç oyundan önce sahnede giyeceği gömleğin ütüsünü yaparken DHA muhabirinin sorularını yanıtlarken tüm hazırlıklarını bizzat kendisinin yaptığını söyledi. Tiyatronun 'Sosyete' olarak nitelendirdiği kesimin bildiğinin aksine çok emek isteyen bir iş olduğunu, özel tiyatroların kendi yağları ile kavrulmak zorunda olduğunu anlatan Tunç, "Ütü dahil hazırlıklarınızı kendiniz yapmanız kendinize bambaşka bir boyut katar. Sizi enerjik kılarö dedi. Çiğdem Tunç, yönettiği oyunun 'vodvil tarzında' tempolu, bol aksiyon, bol kahkahalı, çok basit saçma sapan hadiseler olduğunu anlatırken, şöyle dedi: "Bu basit oyunu tempo, coşku ile oynarsınız ki siz de, sizi izleyenler de 2 saat boyunca eğlencenin zirvesine çıkar. Komedi oynamak çok zor bir iştir. Herkesi kolaylıkla ağlatabilir, ama kolaylıkla güldüremezsiniz. Güldürebilmek için bir yandan da matematik hesapları vardır 1 saniye önce 1 saniye sonra diye 1 saniye önce söylerseniz aynı lafı gülmez, 1 saniye sonra da gülmez. Buna sahnede öğrenirsiniz. Ağır vasıta ehliyetini sahnede alırsınız. Bu bakımdan çok şanslıyım. Öyle bir kadrom var. Herkes komik işini biliyor." Çiğdem Tunç, tüm zorluklara rağmen tiyatronun yaşamaya devam edeceğini, her gün çok sayıda grubun tiyatro açabilmek için olanaklarını zorlamaya çalıştığını anlatırken, "Gencecik insanlar dizilerde çok büyük para ve şöhretler kazanmanın yanı sıra geliyorlar mimnacık paralarla tiyatroda olmak istiyor. Tiyatro insan olduğu sürece ölmeyecek bir sanat. Çünkü insanı insanla en insanca anlatan bir sanat dalıdır" dedi. Tunç, sanat ve tiyatroya destek veren yerel yönetimlere teşekkür borçlu olduklarını, Gaziantep'teki terörist saldırılar ardından hiçbir karşılık beklemeden oyunlarını bu kente sahneleyerek güvenlik güçlerine destek oldukları için mutlu olduklarını ekledi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çiğdem Tunç, kuliste ütü yaparak DHA muhabirinin sorularını yanıtlarken.

-Oyundan görüntüler

-Oyunun sonu ve 'Memleketim' şarkısı birlikte söylenirken

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Tunç İstanbul Avcılar Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title