Haberler

CHP Yalova Merkez İlçe Kongresi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi.

İnce, partisinin Yalova Merkez İlçe 10. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündeminde İsrail'in olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin gündeminde İsrail varsa, buna ilişkin açıklamalar devletin tepesi tarafından yapılmaya başlanmışsa şüphelenilmesi gerektiğini savunan İnce, "Yani bu bir cambaza bak oyunudur. Bugünlerde o meydan okumalarla, 'Acaba neyi gizliyor bunlar' diye doğrusu merak etmiyor değilim." ifadesini kullandı.

İsrail'in OECD üyesi olmasını veto hakkını kullanmayarak AK Parti'nin sağladığını ileri süren İnce, şöyle konuştu:

"İsrail'de nükleer enerji kapasitesi nedir? diye Birleşmiş Milletler'de yapılan oylamada çekimser oy verdiler. Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı iken 60 bin okula yazı yazdılar, 'İsrail mallarını boykot etmeyin' diye. İsrail'le ilgili yaşanan sıkıntı Suriye politikasıyla doğrudan ilintilidir. Yanlış Suriye politikalarının sonucu yanlış Filistin politikasını da doğurdu beraberinde."

Kongrede konuşmaların ardından gerçekleşen seçimde Tamer Sönmez başkanlığa seçildi.

Kongreyi CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yanı sıra CHP'li ilçe ve belde belediye başkanları da takip etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Merkez Muharrem İnce Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title