Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: CHP, terör örgütünün açıklamalarına bağlı siyaset yapıyor

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "HDP'nin terör örgütünden bağımsız olmadığını, onlardan aldığı desteği hiçbir zaman inkar etmediklerini biliyoruz. HDP ile ittifak yapan CHP'nin de bugün yine terör örgütünün açıklamalarına bağlı olarak siyaset yaptığını görmek hakikaten Türkiye açısından üzüntü vericidir." dedi.

Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlkadım İlçe Danışma Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemde meydana gelen orman yangınlarının Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi.

"ORMAN YANGINLARI BİZİ ÜZÜYOR"

Yangınlarda devletin bütün imkanlarının seferber edilmesine rağmen muhalefet partisinin provokatif açıklamalar yaptığını belirten Karaslan, "Orman yangınları ile ilgili devletin tüm imkanları alana, bölgeye seferber edilirken muhalefet cephesinden geç müdahale edildiği ya da yeterince müdahale edilmediği noktasında algı operasyonu başlatıldı. Bu, kesinlikle doğru değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün imkanları, ilgili tüm kurumlarımızın ve bakanlıklarımızın ekipleri bölgedeydi. Yangını söndürmek ve müdahale etmek için oradaydı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğrem Karaaslan: CHP, terör örgütünün açıklamalarına bağlı siyaset yapıyor

Normalde yangına müdahalenin 18 dakika gibi bir ortalama ile hesaplanırken Türkiye'de ekiplerin bu müdahaleyi 12 dakikaya indirdiğine işaret eden Karaaslan, termal kameralarla, Türkiye'de ilk kez gece uçuşlarıyla yangını söndürebilme kabiliyetinden bahsedildiğini anlattı.

Türkiye'de özellikle çevre meseleleri konusunda CHP'nin başını çektiği çokça hadise yaşandığını dile getiren Karaaslan, AK Parti olarak millet için siyaseti samimiyetle yaptıklarını vurguladı.Sosyal medya üzerinden Türkiye'de gerçekleşmemiş birtakım fotoğrafları göstermek suretiyle yangınların siyasete malzeme haline getirilmeye çalışıldığına dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

"CHP'NİN TAVRI DEĞİŞTİ"

"Fakat bu mümkün olmadı ama özellikle çok daha dikkati çekici bir şey oldu. Son birkaç gün içinde PKK terör örgütünün yangınları üstlendiğine dair yaptığı açıklamadan sonra CHP'nin yangınlarla ilgili bütün tavrı değişti. Bir sessizlik hakim oldu. Terörle mücadele noktasında hem sınırlarımızın içinde hem sınırlarımızın ötesinde çok kararlı ve kesintisiz bir mücadele veriyoruz. Bunun en büyük faydası tabii ki terör örgütünün güç kaybetmesidir. Bu gücü kaybeden terör örgütü bugünlerde bir takım provokatif eylemlerle örgütlerini tekrar aktive etmeye çalışmakta ama bu, tabii ki bu mümkün olmayacak."

Karaaslan, o bölgeyi Türkiye gündemine getirme konusunda muhalefetin mahir olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarıyla hepimizin ciğerleri yanarken bunu provokatif bir söylemle dile getirdiler ama arkasından PKK'nın üstelenmesiyle bir anda tepkisini sıfıra indirme noktasında sanırım durup düşünmeleri gereken çok önemli bir husus var. Biz zaten HDP'nin terör örgütünden bağımsız olmadığını, onlardan aldığı desteği hiçbir zaman inkar etmediklerini biliyoruz. HDP ile ittifak yapan CHP'nin de bugün yine terör örgütünün açıklamalarına bağlı olarak siyaset yaptığını görmek hakikaten Türkiye açısından üzüntü vericidir."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye Siyaset Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title