Haberler

CHP'li vekil Tanal: 51. Muhtarlar Toplantısı gerçekleşirse, erken seçimin habercisi olur

Güncelleme:

Külliye'de 10 aydır muhtarlar toplantısı yapılmadığını vurgulayan CHP'li vekil Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu toplantıya seçim dönemlerinde ağırlık verdiğini belirterek, "Muhtarlar toplantısının gerçekleşmesi, erken seçimin habercisi olur" dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, muhtarların demokrasinin asli unsurları, yerel yönetimlerin temel taşı olduğunu söyledi. CHP'nin her zaman muhtarların yanında durduğunu belirten Tanal, muhtarların en büyük talebinin muhtarlık makamının kurumsal bir yapıya kavuşturulması olduğunu ifade etti.

SEÇİMDEN ÖNCE SABIKA KAYDINA BAKILMALI

Seçimlerde muhtarlık için de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği gibi aday adaylığı sürecinin işletilmesi gerektiğini kaydeden Tanal, "Mevcut uygulamada, bir muhtar adayının seçilme şartları, 'Okur yazar olmak, bulunduğu yerde en az altı aydır ikamet ediyor olmak ve bir suçtan mahkum olmamak' şeklinde sıralanıyor. Fakat gerekli belgeleri seçim kuruluna teslim etme konusunda bir süre sınırı belirlenmediği için seçim sabahı bile pusula bastırıp muhtar adayı olabiliyorsunuz. Seçim bittikten sonra ise kargaşa yaşanıyor. İtiraz ve şikayet üzerine muhtar seçilen kişinin seçilme yeterliliğine sahip olmadığı ortaya çıkıyor. Trajikomik örneklere çok rastlıyoruz. Örneğin bir ilimizde, rakibi, muhtar seçilen kişiye 'Hırsızlıktan sabıkası var' diyerek itiraz ediyor. Gerçekten muhtar seçilen kişi sabıkalı çıkıyor ve muhtarlığı düşüyor. Muhtarlık mührü de itirazı yapan kişiye veriliyor. Bu sefer de itiraz sonucu rakibinden mührü alan kişi, 'Elektrik kaçakçılığından sabıkalı' denilerek şikayet ediliyor. Onun da sabıka kaydı çıkınca mührü elinden alınıyor. Köylü mağdur oluyor. Halbuki seçimden önce seçim kuruluna adli sicil belgesinin sunulması gerekiyor" dedi.

CHP'li vekil Tanal: 51. Muhtarlar Toplantısı gerçekleşirse, erken seçimin habercisi olurCHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal

MUHTARLAR TOPLANTISI 10 AYDIR YAPILMIYOR

Muhtarların sadece seçimler yaklaşınca hatırlanmaktan yakındığını aktaran Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleneksel hale getirdiği muhtarlar toplantısına ara verdiğini, muhtarların 10 aydır Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanmadığını belirtti. Tanal, "Sayın Erdoğan, fırsat buldukça muhtarları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde topluyordu. 'Muhtarları üzen beni üzer' diyordu. Ancak muhtarlar unutuldu! En son yerel seçimlerden önce, 27 Aralık 2019 tarihinde 49. Muhtarlar Toplantısı yapıldı. O tarihte bu yana muhtarlar Külliye yüzü görmez oldu" şeklinde konuştu.

CHP'li vekil Tanal: 51. Muhtarlar Toplantısı gerçekleşirse, erken seçimin habercisi olurTanal, 31 Mart seçimlerinde oy çuvallarının üzerinde verdiği pozla da gündem olmuştu

51. MUHTARLAR TOPLANTISI ERKEN SEÇİMİN HABERCİSİ OLUR

Erdoğan'ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi '50. Muhtarlar Toplantısı' adı altında Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'un 39 ilçesinin muhtarlarıyla bir araya geldiğini hatırlatan Tanal, "Sayın Cumhurbaşkanı, '50. muhtarlar buluşması' dedi ama bunun 23 Haziran seçimlerine yönelik bir toplantı olduğu ortadaydı. Muhtarların sadece seçim önceleri, kampanya süreçlerinde hatırlanmasını yanlış buluyorum. İzlenen politikaya bakarak şunu söyleyebiliriz; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 51. Muhtarlar Toplantısı'nın gerçekleşmesi, erken seçimin habercisi olur. Çünkü muhtarlar seçim olacağı zaman akıllarına geliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mahmut Tanal Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title