Haberler

CHP'li RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Müge Anlı'nın insan ticareti kamu spotunda oynamasına tepki gösterdi

Güncelleme:

CHP'nin RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Müge Anlı'nın İçişleri Bakanlığı'nın insan ticareti mağdurlarına destek hizmetlerini duyurma amaçlı hazırlanan kamu spotunda rol almasını eleştirdi.

CHP'nin RTÜK üyesi ve Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı kamu spotunda ATV'de program yapan Müge Anlı'nın oynamasına sert çıktı.

"MÜGE ANLI ROL ALAMAZ"

Faruk Bildirici, konu hakkında yaptığı paylaşımlarında şunları söyledi: "İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı spot filmde ATV kanalının ekran yüzlerinden Müge Anlı'nın ses ve görüntüsünün yer alması.

CHP'li RTÜK üyesi Faruk Binici, Müge Anlı'nın insan ticareti kamu spotunda oynamasına tepki gösterdi

Müge Anlı, "insan ticareti" alanındaki özel mücadelesiyle tanınan bir televizyoncu olmadığı gibi, geçmişte gerçekleştirdiği bir programda insan ticareti yapanlarla telefon bağlantısı kurup bir de "Yunanistan'a geçmek kaç liraydı?" sorusuyla kaçakçılık tarifesini ekrana taşıyan, bu yüzden (sonradan geri alınsa da) RTÜK yaptırımına maruz kalan bir kişidir. Buna rağmen Müge Anlı'ya bu kamu spotunda yer verilmesini ve bir "rol model" olarak sunulmasını uygun bulmuyorum.

Ayrıca Müge Anlı halen ATV'de haftanın beş günü program yapmayı sürdürüyor, ATV'nin en çok tanınan ekran yüzlerinden biri. Hal böyleyken ATV'nin ekran yüzünün olduğu bir kamu spotunun bütün radyo ve televizyon kanallarında yayınlanmasını tavsiye etmenin mantığı olamaz.

CHP'li RTÜK üyesi Faruk Binici, Müge Anlı'nın insan ticareti kamu spotunda oynamasına tepki gösterdi

"NEDEN ONCA ÜNLÜ SANATÇI VARKEN MÜGE ANLI?"

Türkiye'deki bütün radyo ve televizyonlar neden insan ticareti mağdurlarına yönelik bir çabaya destek vermek uğruna Müge Anlı reklamı yapsın? Bir kamu kuruluşunun Üst Kurul'a böyle bir tavsiye için başvurusu asla kabul edilemeyeceği gibi neden ve niçin olduğunun sorgulanması gereken bir durumdur. Neden onca ünlü sanatçı, ünlü oyuncu ve insan ticaretine mücadeleye destek veren onca gönüllü varken Müge Anlı bu kamu spotunda tercih edilmiştir, kendisine bu filmde yer alması karşılığında ücret verilmiş midir?

Yukarıda saydığım nedenlerle İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı kamu spotunun radyo ve televizyonlarda yayınlanmasının tavsiye edilmesine karşıyım."

CHP'li RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Müge Anlı'nın insan ticareti kamu spotunda oynamasına tepki gösterdi

CHP'li RTÜK üyesi Faruk Bildirici, Müge Anlı'nın insan ticareti kamu spotunda oynamasına tepki gösterdi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığı Müge Anlı Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (52)

Erol Mehmet YIldız:

Emin ol Müge ANLI senden yüz bin kat daha fazla işe yarayan biridir. Senin ne faydan var millete?

90
24
yanıtYanıtla
EEEEEEEEEEEEEE:

HERŞEYE Bİ YORUMUNUZ VAR. MÜGE ANLI TÜRKİYEDE EN ÇOK GÜVENİLEN İNSANLAR ARASINDA. O OLMAYACAKTA KİM OLACAK?

81
21
yanıtYanıtla
HATİCE SENA:

Haddinizi bilin siz kimsiniz de Müge ANLI’ya laf atıyorsunuz Müge ANLI ülkenin sayılı güvenilir insanların arasındadır yaptıkları işler takdire şayan

70
18
yanıtYanıtla
kemal çiçek:

kamu spoto filmlerinde insanlara örnek olarak seçilebilecek kişiler olmalıdır. böyle bir kişinin örnek insanmış gibi gösterilmesine ben bir ercişli olarak karşıyım

21
61
yanıtYanıtla
Hasan Ağababa:

Van depreminden sonra televizyonda yaptığı ayrımcı, şoven konuşması nedeniyle zaten kendisine program yaptırılmaması gereken biridir Müge Anlı. Faruk Bildirici doğruları ifade ediyor.

13
55
yanıtYanıtla
ADMAN:

Sayin Bildirici dogrusunu söylemis 80. milyonluk bir devlet, te kimseyi bulamamislar. Kala kala müge Anli, ya mi kalmis her sey sayin Anli olmasaymis devletin kapisina Anahtar, mi vuracaktik.

14
12
yanıtYanıtla
hafizenur özpeker:

ZUHAL TOPAL MÜGE ANLI ESRA EROL PROGRAMLARI KALDIRILMALI. YANLIŞ PROGRAM SAÇMA PROGRAM İNSANLARI BİLHASSA CAHİL KESİMİ İŞİNDEN ALIYOR. EĞİTİCİ ÖĞRETİCİ BİR YANI YOK

17
8
yanıtYanıtla
Erol Mehmet Yıldız:

Müge anlı bir akrabanı falan mı yakaladı yoksa? Bir yaran var ki debeleniyoısun

yanıt0
yanıt3
ilahii:

bozulma faruk gel sanada bi kamu spotu çeksinler sende oyna

11
10
yanıtYanıtla
sözde rtük üyesi:

senin kadar boş biri değil en azından

15
6
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title