Haberler

CHP'li Özyürek: "Başbakan Herkesle Alay Ediyor"

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın Konuşma Üslubunu Eleştirerek, Sayın Başbakan Ekonomiye veya Diğer Konulara Çözüm Üretmek Yerine Herkesle Üst Perdeden Alay Ediyor" Dedi.

CHP Sözcüsü ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "Sayın Başbakan ekonomiye veya diğer konulara çözüm üretmek yerine herkesle üst perdeden alay ediyor" dedi.

Özyürek, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamına değindi. 2007 yılından bu yana hükümetin bu konuda büyük bir duyarsızlık içinde olduğunu belirten Özyürek, Türkiye ekonomisinin artık küçülen bir ekonomi durumuna geldiğini belirtti.

G-20 ve OECD ülkeleri arasında krize çözüm bulamayan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Özyürek, CHP lideri Baykal tarafından hükümete önerilen 7 maddelik reçeteyi hatırlattı. Bunun karşılığında Erdoğan'dan, "sen işine bak" cevabını aldıklarını ifade eden Özyürek, Başbakanın ekonomik krize ve daha bir çok konuya çare aramak yerine seçimi düşündüğünü, kavga politikasını sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin hem ekonomik hem de sosyal anlamda bir kaosa doğru sürüklendiğini de vurgulayan Özyürek, CHP'nin önerilerini sunduğunu ancak hükümetin buna kayıtsız kaldığını da kaydetti.

-"SEÇMEN İRADESİ BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR"-

AKP tarafından seçmen iradesinin baskı altına alınmak istendiğini de belirten Özyürek, "Bir Başbakan YSK'yı yok sayarsa, bu kurulun kararlarının uygulanmasını isteyen muhalefet partisine beni ırgalamaz derse nasıl seçim yarışı yapılır?" sorusunu sordu.

Özyürek medyaya da baskı yapıldığını belirterek, Doğan Grubuna verilen cezanın hiçbir hukuki gerekçesinin bulunmadığını söyledi. Özyürek, "Bu siyasi bir karar. Maliye Bakanlığı'nın siyasallaşmış olması son dere yanlış" diye konuştu.

-"MAGANDA ÜSLUBUNU BENİMSEMİŞ"-

Erdoğan'ın üslubunu da eleştiren Özyürek, "Bu bir Başbakana yakışmayan bir üslup, Üst perdeden herkesle alay ediyor" şeklinde konuştu. Başbakanın halkın bu üsluptan hoşlandığı izlenimine kapılmış olabileceğini de söyleyen Özyürek, "Sayın Başbakan bir maganda üslubu benimsemiştir" dedi.

AKP'nin CHP'de neler bulabiliriz mantığı ile tarama yaptığını da belirten Özyürek, "Anayasa Mahkemesi'nin CHP ile ilgili yaptığı hesap incelemeleri sonunda ortaya çıkan ve Hazineye gelir kaydedilen rakamlar çıktı. Yüksek Mahkeme kararını okuma zahmetinde bulunsaydılar ortada bir yolsuzluk olmadığını görürlerdi. Orada partinin amacına uygun bir şekilde yapılan harcamalar belgelendirilmiştir. Bunda, CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında yorum farkı vardır" dedi. (ANKA)

(ERD/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title