Haberler

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Demirkırkan Açıklaması

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Referandumdan hayır çıkması halinde, bu hükümete bir uyarı olacak.

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, "Referandumdan hayır çıkması halinde, bu hükümete bir uyarı olacak. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri yerinde kalacak ama hükümet 'hayır'dan bir ikaz almış olacak." dedi.

Demirkırkan, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, iki yıldır fiilen başkanlık sisteminin uygulandığını savundu.

Anayasa değişikliğinin vatandaşın hangi derdini bitireceğinin açıklanmasını isteyen Demirkırkan, şöyle devam etti:

"Vatandaşın borçları mı bitecek, gençlerimiz iş mi bulacak, terör mü bitecek? Bir de hayır çıkarsa ne olur ? 'İç savaş olur, terör patlar' söylemleri var. Ben söyleyeyim, referandumdan hayır çıkması halinde, bu hükümete bir uyarı olacak. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri yerinde kalacak ama hükümet 'hayır'dan bir ikaz almış olacak."

Herkes kendi görevini yapınca çift başlılık diye bir sorunun yaşanmayacağını ifade eden Demirkırkan, şunları kaydetti:

"Hayır, çıkarsa Sayın Cumhurbaşkanı yerinde kalır ancak anayasal sınırlar içinde görevini yapar. Binali Yıldırım rahatlar, Başbakan olarak görevine devam eder. Türkiye Büyük Millet Meclisi daha güçlü bir şekilde faaliyetini sürdürerek, yasalar yapmaya, hükümeti denetlemeye devam eder. Milletvekilleri bugün olduğu gibi halkın arasında dolaşmaya devam eder. Ülkedeki gerginlikler sona erer, önünü gören piyasalar rahat eder, dolar düşer. Bayram havası yaşanır."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Demirkırkan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title