Haberler

Ceyhan'da Kurtuluş Coşkusu Soğuk Hava Dinlemedi

6 Ocak Ceyhan'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kurtuluş Konseri" Ceyhan Namık Kemal Mahallesi Konser Alanı’nda gerçekleşti.

6 Ocak Ceyhan'ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Ceyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kurtuluş Konseri" Ceyhan Namık Kemal Mahallesi Konser Alanı'nda gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Kurtuluş Bayramları'nın içleri boşaltılarak sade bir törenmiş gibi yapılmaya başlanması kabul edilemez. 5 Ocak'ta Adana'nın kurtuluş gününde bizzat buna şahit oldum. Şehit aileleri, dernek başkanları ve ellerini, ayaklarını kaybetmiş gazilerimiz ve halkın tören alanına alınmadığı bir bayram kutlaması gördük. 'Bu Halkın kurtuluş bayramı ise niye alınmıyor' diye kimse de sormuyor. Adana'nın bu kadar sahipsiz kalması kabul edilemez" dedi.

Başkan Sözlü, Adana gibi Ceyhan'da da kurtuluş bayramının bir çelenk töreniyle geçiştirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, "Ceyhan'da Kurtuluş coşkusunu doya doya kutlamak istiyoruz. Bunun kime ne zararı var anlamış değilim. Vali'de Kaymakam da devletin Valisi ve Kaymakamı olmak durumdadır. Ama her şeye rağmen bizler, alternatif bayram kutlaması yaparak halkımızın kurtuluş coşkusunu yine halkımızla birlikte ortaya koyacağız. Unutturulmak ve yok edilmek istenilen kurtuluş programlarını inşallah siz değerli hemşerilerimizin katılımıyla bu şekilde telefi etmeyi ve inadına kutlamaya; Cumhuriyetin, demokrasinin ve milletimizin kültürünü yaşatmayı inadına devam ettireceğiz. " Dedi.

Üç dönemdir Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığını vurgulayan Başkan Sözlü," bir siyasi itibarımız, bir değerimiz varsa bunu öncelikle siz değerli hemşerilerimize borçluyuzdur. Demokratik kültür açısından üç dönemlik belediye başkanlığı yapmak, hem bir şehir için hem halkımız için hem de siyasetçinin kendisi için yeterli ve değerli bir süredir. Siyasetçi hemşehirlerini bıktırmamalı, usandırmamalıdır. Yeniden görev üstlenmek noktasında elbette yeni fırsatlar vardır. Onları kendisine hedef seçmelidir. Yeni yasa ile Ceyhan'ımız da büyükşehrin dahilinde olmuştur. Allah nasip ederse Ceyhan'ın da Belediye Başkanı olmaya devam edecek şekilde sizlerin de müsaadesiyle ve en önemlisi de sizlerden aldığım büyük güçle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na partim tarafından aday gösterildim. İnşallah bu bir veda olmayacak. Bu Ceyhan'dan ayrılık değildir, Hüseyin Sözlü yine Ceyhanlıların Belediye Başkanı olacaktır. Ben Ceyhan'dan kopmayı hiç düşünmüyorum. Evim Ceyhan'da, Ceyhan'da büyükşehrin bir parçasıdır. Ceyhan'da yaşamaya devam edeceğim, Ceyhan'a hizmet etmeye devam edeceğim. 30 Mart 2014 Seçimlerinden sonra sizlere söz veriyorum ki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Ceyhan'a getireceğim. Bu vesile ile başta Ceyhan olmak üzere yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve aziz arkadaşlarına; ebediyete göçen tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor ve onları minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise yaptığı konuşmasında Hüseyin Sözlü'nün başarılı çalışmalarından sonra Adana'ya aday olduğunu belirilerek, "Adana'da ve diğer ilçelerde ulaşabileceğimiz kim varsa mutlaka onların oylarına talip olmamız lazım. Allah'ın izni ve sizlerin desteğiyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı partimize ve Hüseyin Başkanımıza kazandıralım. Ceyhan'da da çok değerli bir adayımız vara. 30 yıl Ceyhan Ticaret Odası Başkanlığı'nı başarıyla yürütmüş içimizden biri olan Ali Duru Ağabeyimiz var. Allah nasip ederse 30 Mart'ta Ceyhanlı bir kardeşimizi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlını, Ali Duru Ağabeyi de onun yerine Ceyhan Belediye Başkanı yapacağız. Yine aramızda bulunan Yumurtalık Belediye Başkan adayımız Türkeş Filik Bey'i de Yumurtalık'ta başkan olarak göreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Aşık Sefai ve Göçken'in sahne aldığı konser, havanın soğuk olmasına rağmen Ceyhanlılar tarafından büyük bir coşku ile coşkuyla izlendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Sözlü Ali Duru Ceyhan Yerel Haberler

title