Haberler

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye Münbiç uyarısı: Tehdit devam ederse operasyona başlarız

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin konuşurken "Bize oradan tehdit devam ederse Doğu Fırat'a operasyona başlarız. ABD de bu konudaki tutumuzu görmeli" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin Münbiç kentindeki gelişmelere ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, Münbiç yol haritasını hatırlatarak "Bize oradan tehdit devam ederse Doğu Fırat'a operasyona başlarız. ABD'de bu konudaki tutumuzu görmeli" ifadelerini kullandı.

TGRT Haber'de İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sorularını yanıtlayan Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun konuyla ilgili konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

OPERASYON MESAJI: HAZIRLIKLARIMIZ VAR

"Güvenli bölge için ABD ile görev gücü oluşturduk. Son zamanlarda yavalşama görüyoruz. İdlib bölgesindeki sorunları bahane göstererek bu görüşmeleri savsaklamanın bir faydası olmayacağını ABD'lilere de söylüyoruz. ABD'nin sözünde durmadığını birkaç defa gördük. Bunlardan biri de Münbiç. Somut bir adım yok. Yol haritasının amacı YPG/PKK'lıları çıkarmak ve yerel halka Münbiç'e teslim etmek. Yaklaşık 14 ay oldu, sonuç yok. Güvenli bölge oluşmaz ve teröristler temizlenmezse harekatı başlatırız. ABD'liler Jeffrey'i gönderdiler, Bugün başlayacak toplantılarda yeni önerileri olduğunu söylediler. Artık bu konuda net bir adım atmamız lazım. Bizim güvenliğimiz bakımından önemli Suriye'nin toprak bütünlüğü bakımından önemli. Suriye'de YPG yüzünden bugüne kadar Türkiye'ye gelip dönemeyen insanlar var. O nedenle artık bu işi sürüncemede bırakmamamız lazım."

İDLİB'E YÖNELİK SALDIRILAR

"Rusya'yla sürekli olarak her düzeyde konuşuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Putin'e Osaka'da bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. İdlib'deki saldırıların durması gerekiyor. Doğrudur orada radikal gruplar var. O grupları Rusya ve rejim beraberinde getirdi bölgeye. Fakat özellikle Rusya'nın üslerine saldıracak mesafede değildir. Rusya'ya sorumluluk düşüyor çünkü Rusya ve İran rejimin garantörüdür. Rejimin saldırılarını durdurma sorumluluğu komşumuz Rusya'nındır. İdlib mutabakatının sağlıklı şekilde sürdürülmesi gerekiyor. Esas sorumluluk Türkiye ve Rusya'da."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title